IGRA GLUHIH TELEFONA

FIFA demantovala da će se SP u Kataru održati u novembru i decembru

Arhiva08.01.14, 19:30h

Odluka o definitivnom pomjeranju svjetskog nogometnog prvenstva 2022. u Kataru nije donijeta, saopštila je FIFA u srijedu popodne

FIFA logoOdluka o definitivnom pomjeranju svjetskog nogometnog prvenstva 2022. u Kataru nije donijeta, saopštila je FIFA u srijedu popodne.

Svjetska kuća nogometa na taj način je demantovala tvrdnju sopstvenog generalnog sekretara Jeromea Valckea, prenosi B92.

Valcke je ranije u srijedu za Radio Francuska izjavio da se najveće svjetsko takmičenje “sigurno neće igrati u junu i julu”.

- Svjetsko prvenstvo sigurno neće biti igrano u junu i julu. Moje mišljenje je da će biti održano između 15. novembra i 15. januara. Vremenski uslovi u Kataru će tada biti najpovoljniji, jer su temperature u prosjeku oko 25 stepeni To su idealni uslovi za nogomet - rekao je Valcke.

Međutim, odmah nakon intervjua reagovala je FIFA, čiji je portparol Valckeov nastup opisao kao “izražavanje sopstvenog mišljenja, a ne stav organizacije”.

"Precizan termin takmičenja još uvijek je predmet kompleksnih konsultacija u kojima učestvuju svi najveći faktori u svjetskom nogometu - konfederacije, nacionalni savezi, lige, klubovi, igrači - kao i komercijalni partneri FIFA.

Pošto do odigravanja takmičenja ima više od osam godina, nećemo da srljamo u odluke, imamo neophodno vrijeme za najbolji moguć dogovor, jer moramo da u obzir uzmemo sve elemente koji su važni za odluku. U svakom slučaju Izvršni komitet FIFA neće donijeti definitivnu odluku prrije svjetskog prvenstva u Brazilu ovog ljeta”, navodi se u saopštenju FIFA.

Sva dosadašnja svjetska prvenstva igrana su u maju, junu i julu, ali bi nesnosne vrućine koje vladaju u Kataru tokom ljeta mogle da ugroze zdravlje igrača i navijača.

(Fena/md)

VEZANI TEKST: SP u nogometu 2022. godine u Kataru igrat će se u novembru i decembru


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook