OBILJEŽAVANE DANA RS-A

I u Srebrenici sutra neradni dan

Arhiva08.01.14, 14:55h

Republika Srpska je Zakonom o praznicima proglasila 9. januar kao republički praznik kojim se obilježava Dan RS-a i taj je datum u Srebrenici neradni dan

 Danas: 'Svi smo mi Republika Srpska', sutra: 'Svi smo mi Milorad Dodik'Republika Srpska je Zakonom o praznicima proglasila 9. januar kao republički praznik kojim se obilježava Dan RS-a i taj je datum u Srebrenici neradni dan.

-Mi taj dan ne prihvatamo, jer nije usaglašen s ostalim konstitutivnim narodima. Jedini razlog što ne radimo jeste što je to doneseno na višem nivou. Mi poštujemo institucije i zbog toga ne radimo 9. januara - kazao je u izjavi Feni načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković.

Predsjednik skupštine Općine Srebrenica Radomir Pavlović kazao je da 9. januar za srpski narod znači da taj dan i dane božićnih praznika posvete porodici, pošalju poruke mira, ljubavi i požele zdravlje i sreću svima.

-I na taj dan se podsjetimo na sve naše uspjehe u proteklom periodu te se prisjetimo svih važnih datuma u stvaranju i trajanju RS-a - ustvrdio je Pavlović.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook