U SINDIKATU TVRDE

U GRAS-u ima porodica koje bukvalno gladuju

Arhiva08.01.14, 14:50h

Sindikat radnika komunalne privrede KJKP GRAS Sarajevo zbog teške situacije u ovom preduzeću obratio se kantonalnom premijeru Suadu Zeljkoviću i ministru za rad i socijalnu politiku Muameru Bandiću sa molbom za pomoć

GRAS, nova naslovnaSindikat radnika komunalne privrede KJKP GRAS Sarajevo zbog teške situacije u ovom preduzeću obratio se kantonalnom premijeru Suadu Zeljkoviću i ministru za rad i socijalnu politiku Muameru Bandiću sa molbom za pomoć.

- U GRAS-u ima porodica koje bukvalno gladuju. Uposlenici GRAS-a zarađuju četvrtu platu u nizu, a tri plate kasne. Računi i rate kredita već mjesecima redovno pristižu, a plata nema. Veliki broj porodica uposlenika GRAS-a doveden je na rub egzistencije – naveo je ovaj sindikat u pismu upućenom ministru Bandiću.

Oni su od ministra zatražili da u skladu sa svojim pravima i ovlaštenjima, ukoliko je u mogućnosti, osigura prehrambene pakete za porodice uposlenika GRAS-a  ili bar, urgentno, jedan broj paketa za najugroženije porodice uposlenika tog preduzeća.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook