NOGOMETNI TRENER I NEKADAŠNJI AS ŽELJEZENIČARA TVRDI

Nikola Nikić: Gubio sam utakmice zbog Milorada Dodika!

Arhiva08.01.14, 14:01h

Ne znam hoće li gospodin Dodik imati vremena i da li će mi odati priznanje za ono što sam uradio. Ima on svakako svojih obaveza, vidim da jedva stiže pogledati utakmice svog košarkaškog kluba Igokee – naglašava Nikić

nikola nikić

Rukovodeći se izjavom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika “što manje BiH, to više Srpske”, izgubio sam gotovo sve mečeve kao selektor mlade reprezentacije BiH, tvrdi bivši fudbalski as Nikola Nikić, prenosi Sport.ba.

Nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara, koji je u mnogim anketama izabran u idealni tim kluba sa Grbavice, nada se da će ga zbog toga predsjednik Dodik 9. januara, za 21. rođendan Republike Srpske, bar počastiti.

- Ne znam hoće li gospodin Dodik imati vremena i da li će mi odati priznanje za ono što sam uradio. Ima on svakako svojih obaveza, vidim da jedva stiže pogledati utakmice svog košarkaškog kluba Igokee – naglašava Nikić.

Od Djeda Mraza je Nikola poželio da mu ne bude hladno u 2014. godini, jer mu je već godinama to najveća briga.

Ipak, poklon je izostao, a razlog što ga je “bradonja u crvenom” zaobišao, vidi u činjenici da za Novu godinu nije bio kod kuće, već u Španiji.

- Otputovao sam u Ljoret del Mar, a bojim se da me Djed Mraz nije našao u Modriči i da je moj poklon otišao nekome drugom. Sam sam kriv, nisam stavio pravu adresu. Međutim, moja kćerka mi je poslala iz Austrije tople papuče, pa vjerujem da će mi biti toplo nogama do završetka ove zime – kaže Nikić, koji među sadašnjim i bivšim sportistima Bosne i Hercegovine važi za velikog šoumena i rado je viđen gost u zabavnim emisijama.

“Euro Blic” je došao do ekskluzivne informacije da je njegova kćerka morala da kupi dva para papuča, jer je i tokom fudbalske karijere Nikić nosio različit broj kopački, s obzirom na to da mu je jedna noga veća od druge.

- Ne znam ko vam je rekao da mi je jedno stopalo veće i da sam nosio kopačke 44 i 45, ali to je istina.
Ipak, naučili su me da mogu obući jednu deblju, a drugu tanju čarapu te da se tako sve izniveliše. To mi je rekao nekadašnji saigrač u Želji, Vlado Komšić. On je mogao da nosi sve, od broja 42 do 48 i primijenjivao je istu taktiku. Ono što je kod mene bio višak, išlo bi njemu, a u cijeloj toj priči najbolje je bilo Edinu Bahtiću koji nam je nabavljao kopačke i zarađivao – otkriva Nikić.

Svake godine oko novogodišnjih praznika, Nikola Nikić vodi talentovanu djecu iz Bosne i Herecegovine na turnire u Španiju.

- Svake godine odaberemo jednu regiju iz koje talentovanu djecu od 1998. do 2001. godišta vodimo da se takmiče sa generacijam iz drugih zemalja, a sve se dešava u Španiji. Domaćin nam je proslavljeni kapiten Espanjola Kiko – naglasio je Nikić.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook