IZMIŠLJOTINA SATIRIČARA

Kim Jong Un nije bacio tetka psima, sve je laž, ali je možda ubio svoju tetku!

Arhiva08.01.14, 11:44h

Vijest da je lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un svog tetka pogubio tako što ga je bacio čoporu od 120 izgladnjelih pasa, koju su nedavno prenijeli svi uticajni svjetski mediji, izmislio je satiričar iz Kine poznat pod imenom Pjongjang Choj Seongho

Kim Jong UnVijest da je lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un svog tetka pogubio tako što ga je bacio čoporu od 120 izgladnjelih pasa, koju su nedavno prenijeli svi uticajni svjetski mediji, izmislio je satiričar iz Kine poznat pod imenom Pjongjang Choj Seongho.

On je pokrenuo glasine na internetu putem sajta Vaibo kada je 11. decembra 2013. napisao satiričnu priču o brutalnoj pogibiji Jang Song Teka, drugog po važnosti Sjevernokorejca, koji je zaista pogubljen, što su vlasti u Pjongjangu potvrdile 13. decembra.

Izigrao svijet

U priči koju je izmislio Choj Seongho tvrdi se da je Jang Song Tek, kog su vlasti Sjeverne Koreje smakle pod optužbom pokušaja rušenja državnog poretka, zajedno s pet saučesnika skinut do gole kože, nakon čega je živ bačen izgladnjelom čoporu od 120 pasa. Vijest su narednog dana prenijele kineske dnevne novine Ven Vej Po iz Hongkonga, nakon čega se proširila čak i do britanskog BBC i Telegrafa, američkih Vašington posta i Biznis insajdera, pa i medija u Srbiji i regionu.

Nova zavjera


Inače, juče su se pojavile tvrdnje da je Jong Un likvidirao i svoju tetku, udovicu Kim Kjong Huej jer je posljednji put viđena u javnosti u septembru prošle godine.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook