'NA PRAVOM PUTU'

Dodik: Na proslavu dana RS-a dolaze 'važni gosti'

Arhiva08.01.14, 11:11h

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tvrdi da taj bh. entitet 22 godišnjicu svog postojanja dočekuje s uvjerenjem da je na 'pravom putu'

Danas 'Svi smo mi Republika Srpska', sutra 'Svi smo mi Milorad Dodik'Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tvrdi da taj bh. entitet 22 godišnjicu svog postojanja dočekuje s uvjerenjem da je na "pravom putu“.

Za sutra je najavio i dolazak "važnih gostiju“ na proslavu 9. januara, Dana RS-a.

-Dolaze nam važni gosti i to će biti trenutak kada ćemo Republici u čast održati niz manifestacija - ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci ne precizirajući koji su to gosti.

Po najavama iz Srbije, sutra bi u Banju Luku trebalo da dođe  premijer Ivica Dačaić, te srpski patrijarh Irinej.

Dodik ponavlja da RS ima kapacitete za svoj "ubrzani razvoj“.

-RS ima institucionalnu stabilnost i čini sve da osigura što je moguće veći rast ekonomije, a pokazuje i svoje solidarno lice prema socijalnim kategorijama i na pravi način se odnosi prema svim izazovima koji nisu mali - ustvrdio je on.

Polaganjem vijenaca stradalim Srbima u prošlom ratu, kao i borcima NOR-a, danas je počelo obilježavanje Dana RS-a, a Dodik navodi da se želi odati počast za više od 23.000 "onih koji su dali svoje živote za RS“.

Vijence je, među brojnim delegacijama predstavnika vlasti iz reda srpskog naroda, položila i entitetska premijerka Željka Cvijanović koja ističe da je važno da se "njeguje sve ono što su vrijednosti RS, te da se ona unapređuje u budućem periodu“.

-RS jeste mlado društvo, ali s puno šansi i mogućnosti za buduće djelovanje i postojanje - rekla je ona.

Zadovoljna je činjenicom da je RS sačuvala sve što joj je dato Dejtonskim sporazumom, ali je svjesna i izazova s kojima će se, tvrdi, RS suočavati u narednom periodu.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook