HAJROVIĆ ĆE POSTATI SEDMI BH. IGRAČ MEĐU LAVOVIMA

Svijetla i manje svijetla tradicija bh. igrača u Galatasarayu!

Arhiva06.01.14, 21:08h

Prije Hajrovića, dres Galatasaraya su nosili Tarik Hodžić, Mirsad Sejdić, Mirsad Kovačević, Elvir Baljić, Elvir Bolić i Zvjezdan Misimović

miske galata

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović nalazi se nadomak potpisa ugovora sa turskom ekipom Galatasaraya.

U slučaju da se ovaj transfer realizuje, što je više nego vjerovatno, Hajrović će postati sedmi bosanskohercegovački fudbaler koji će obući dres slavne turske ekipe.

Prije Hajrovića, dres Galatasaraya su nosili Tarik Hodžić, Mirsad Sejdić, Mirsad Kovačević, Elvir Baljić, Elvir Bolić i Zvjezdan Misimović.

Nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara Tarik Hodžić nosio je tri sezone dres Galatasaraya, od 1981. do 1984. godine.

Za Lavove je odigrao 66 utakmica u kojima je postigao 28 golova.

Hodžićev saigrač u Galatasarayu je bio i Mirsad Sejdić, koji je dres te ekipe nosio dvije sezone (1982-1984), odigravši pri tome 52 utakmica i postigavši 24 pogotka.

Nekoliko godina nakon Hodžića i Sejdića, u Galatu je stigao Tuzlak Mirsad Kovačević, koji je dres ovog kluba nosio tri sezone (1986-1989). Za istanbulsku ekipu odigrao je 87 utakmica, uz 28 postignutih golova.

Bjelorusija - BiH 0:2; foto: Reuters

Elvir Baljić, aktuelni pomoćnik selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, dres Galatasaraya je nosio od 2002. do 2004. godine, ali je imao slab učinkak. U 34 utakmice postigao je samo tri gola.

transferflops-international-elvir-baljic-253305

Elvir Bolić u Galatu je stigao 1992. godine iz Crvene zvezde, ali se samo jednu sezonu tu zadržao, odigravši svega osam utakmica u kojima je postigao i dva gola.

Rekorder po broju nastupa u državnom dresu Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović Galatasaray neće pamtiti po dobrom.

Miske je došao u sukob sa tadašnjim trenerom Galate Gheorgheom Hagijem, koji ga je udaljio iz ekipe, te je za Lavove nastupio u samo devet utakmica.

(Sport.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook