UHVAĆENI U PLJAČKI ZLATARE KOD AMSTERDAMA

Lopovi iz Banjaluke uhapšeni u Holandiji, jedan ranjen tokom obračuna s policijom

Arhiva06.01.14, 09:18h

Zadković je u proteklom periodu u više navrata privođen u Banjaluci i okolini, a mediji su ga prozvali i rekorderom po broju saobraćajnih prekršaja u BiH

Ivan ZadkovicPolicija u Holandiji uhapsila je Ivana Zadkovića (28), zvanog Crnogorac, i još dvojicu Banjalučana zbog oružane pljačke zlatare u blizini Amsterdama, saznaju "Nezavisne".

Osim Zadkovića uhapšeni su još i Nemanja S. i Predrag V. Izvor blizak bezbjednosnim agencijama u BiH objasnio je za Nezavisne novine da se pljačka dogodila prošle sedmice.

"Zadković i saučesnici su namjeravali da opljačkaju zlataru, ali je pljačka krenula po zlu jer ih je primijetila policija. Uslijedio je obračun s policijom, u kojem je ranjen jedan od pljačkaša iz BiH", naveo je izvor "Nezavisnih".

Izvor Nezavisnih novina nije mogao potvrdili koji je od napadača ranjen.

U Ambasadi BiH u Holandiji je potvrđeno da do danas nisu dobili obavještenje o hapšenju državljana BiH u ovoj zemlji.

Objasnili su da oni i ne moraju biti obaviješteni o hapšenju s obzirom na to da je to po isključivoj želji uhapšenih ukoliko smatraju da su im prilikom hapšenja ugrožena ljudska prava.

Zadković je u proteklom periodu u više navrata privođen u Banjaluci i okolini, a mediji su ga prozvali i rekorderom po broju saobraćajnih prekršaja u BiH.

Zbog ovih prekršaja njemu su izrečene novčane kazne i to u ukupnom iznosu od 23.700 KM.

Prije toga uhapšen je i u decembru 2012. godine na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a po potjernici Osnovnog suda u Banjaluci.

Nakon ovog hapšenja Zadković je "Nezavisnim" između ostalog ispričao da radi i zarađuje u Amsterdamu.

"Želim da platim te kazne iako su neke već zastarjele i taj iznos od navedenog je daleko manji. Želim da se okrenem budućnosti, a i dalje me svi gledaju kao da sam haški optuženik, kao da sam nekog ubio", izjavio je Zadković u decembru 2012. godine.

On je tada dodao kako zbog svega što mu se dešava ima velikih problema jer se njegovo ime često provlači po medijima.

"Ove kazne po zakonu ne mogu odležati u zatvoru, a nemam ni imovinu koju bi mi oduzeli, ali i pored toga tražio sam da mi izađu u susret kako bih to platio", rekao je Zadković.

U posljednjem razgovoru je naveo da ga policija često uznemirava i da su mu poručili da ga više ne žele vidjeti na području Laktaša, gdje je duže vrijeme boravio u iznajmljenoj sobi lokalnog hotela.

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook