VIDEO/ LEDENI KAMIONET

Ovako izgleda vožnja automobilom od leda

Arhiva05.01.14, 20:56h

Kako bi pokazali da je akumulator u stanju da besprekorno funkcioniše čak i pri ekstremno niskim temperaturama vazduha, Kanađani su izradili pravi pravcati automobil od leda. Vozilo je napravljeno na šasiji Chevroleta i ima oblik karoserije klasičnog kamioneta, a da bi se izradilo upotrebljeno je oko pet tona leda

automobil od leda

Dok u Sjedinjenim Državama snijeg i led stvaraju velike probleme vozačima, Kanađani (kod kojih se ovih dana temperature kreću oko minus 30 stepeni Celzijusa) odlučili su da se zabave na niskim zimskim temperaturama.

Firma koja se bavi prodajom automobilskih dijelova i opreme, Canadian Tire, smislila je neobičan način za promovisanje akumulatora MotoMaster Eliminator Ultra AGM.

Kako bi pokazali da je akumulator u stanju da besprijekorno funkcioniše čak i pri ekstremno niskim temperaturama vazduha, Kanađani su izradili pravi pravcati automobil od leda. Vozilo je napravljeno na šasiji Chevroleta i ima oblik karoserije klasičnog kamioneta, a da bi se izradilo upotrijebljeno je oko pet tona leda.

U kompaniji Canadian Tire pobrinuli su se i za detalje poput farova, stop svjetala i registarske tablice. Tokom test vožnje kamionet je prešao razdaljinu od 1,6 km krećući se prosječnom brzinom od 20 km/h.

Pogledajte kako je izgledala vožnja ovog ledenog automobila:



Osim uspješne promocije akumuatora, organizatori vjeruju da su ovim poduhvatom postavili svjetski rekord u brzini kretanja kada je riječ o jednoj skulpturi od leda.

(Vesti-online.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook