IZABRANICI SREČKA KATANECA 'GLUMIT ĆE' ZMAJEVE

Slovenci posljednji test za Argentinu pred meč na SP sa BiH

Arhiva24.12.13, 10:54h

Izabranici selektora Srečka Kataneca 'glumit' će fudbalere BiH u meču zakazanom za 1. juna u glavnom argentinskom gradu Buenos Airesu, potvrđeno je i na oficijelnoj stranici Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA), piše Anadolu Agency

vršajević i di maria

Fudbalska reprezentacija Slovenije bit će posljednji test za Argentinu uoči utakmice prvog kola grupe „F“ Svjetskog prvenstva naredne godine u Brazilu, u kojem će popularno zvani „gaučosi“ igrati protiv Bosne i Hercegovine 15. juna na stadionu „Maracana“ u Rio de Janeiru, javlja Anadolu Agency (AA). 

Izabranici selektora Srečka Kataneca „glumit“ će BiH u meču zakazanom za 1. juna u glavnom argentinskom gradu Buenos Airesu, potvrđeno je i na oficijelnoj stranici Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA). 

Da su Argentinci, koji su godinu završili na trećem mjestu FIFA rang liste, itekako ozbiljno shvatiti duel sa BiH govori činjenica i da su uoči Mundijala ugovorili još jednu prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom sličnog stila igre poput BiH. Lionel Messi i društvo tako će 5. marta 2014. godine snage odmjeriti sa Rumunijom u Bukureštu, izvještava Anadolu Agency.   

Argentina, jedan od nacionalnih timova pretendenata na titulu planetarnog prvaka, osim sa BiH, u grupi „F“ sastat će se Iranom (21. juna u Belo Horizonteu) i Nigerijom (25. juna u Porto Alegreu).

(Anadolija/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook