ZAMJENIT ĆE NJEMAČKOG VETERANA OTMARA HITZFELDA

Vladimir Petković novi selektor Švicarske

Arhiva23.12.13, 21:02h

Petkoviću švicarski nogomet nije nepoznat jer je od 1987. igrao za nekoliko švicarskih klubova. Nosio je dres Siona, Bellizone, Chura 97, Martigny-Sportsa i Locarna. Kao trener je vodio Young Boys i Sion, te turski Samsunspor. U Lazio je došao prošle godine i osvojio italijanski kup

vladimir petković

Trener italijanskog Lazia Vladimir Petković zamjenit će njemačkog veterana Ottmara Hitzfelda na klupi reprezentacije Švicarske, nakon svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, saopćeno je iz Nogometnog saveza Švicarske.

Švicarci su saopćili da su s 50-godišnjim Petkovićem potpisali ugovor na 18 mjeseci, koji počinje važiti 1. jula 2014. Dogovor će biti produžen ukoliko se Švicarska plasira na evropskog prvenstvo 2016. godine, prenosi STA

Petkoviću švicarski nogomet nije nepoznat jer je od 1987. igrao za nekoliko švicarskih klubova. Nosio je dres Siona, Bellizone, Chura 97, Martigny-Sportsa i Locarna. Kao trener je vodio Young Boys i Sion, te turski Samsunspor. U Lazio je došao prošle godine i osvojio italijanski kup.

Hitzfeld (65), koji se na čelu švicarske reprezentacije nalazi od 2008. godine, u oktobru je najavio da će se nakon SP-a oprostiti od nogometa.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook