U NASELJU RODOČ

U Mostaru eksplodirala granata tokom istovara otpada, troje povrijeđenih!

Arhiva23.12.13, 17:47h

Jedan od radnika teže je povrijeđen, ali su u Kliničkoj bolnici Mostar rekli da nije životno ugrožen. On je smješten na Odjeljenju traumatologije u Kliničkoj bolnici Mostar

policija ks nova

U krugu tvrtke Interkomerc u naselju Rodoč u Mostaru jutros je prilikom istovara starog željeza došlo do eksplozije u kojoj su tri osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže.

Načelnik PU Mostar Draženko Miletić potvrdio je Feni kako su tri osobe ozlijeđene te da je jedna operirana, no nije mogao precizirati od čega su stradali, prenosi Fena.

"Na mjestu događaja istražioci su našli ostatak ručne granate M 57. Ne mora značiti da je ona eksplodirala, ali ništa drugo nije nađeno, već samo taj ostatak, pa se zasad sumnja da je ona eksplodirala. Nakon što budu vještačeni svi tragovi znat ćemo o čemu je riječ", zaključili su u tužilaštvu, prenosi Srna.

Jedan od radnika teže je povrijeđen, ali su u Kliničkoj bolnici Mostar rekli da nije životno ugrožen. On je smješten na Odjeljenju traumatologije u Kliničkoj bolnici Mostar. Do eksplozije je došlo jutros.

(Fena/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook