U NOVOOTVORENOJ MULTIMEDIJALNOJ SALI

'Ja sam iz Krajine, zemlje kestena' sutra premijerno u Hadžićima

Arhiva23.12.13, 15:35h

U utorak 24.12.2013. godine, film reditelja Jasmina Durakovića „Ja sam iz Krajine zemlje kestena“ doživjet će premijerno prikazivanje u novootvorenoj multimedijalnoj sali u Hadžićima sa početkom u 19:00h

ja sam iz krajine, zemlje kestenaU utorak 24.12.2013. godine, film reditelja Jasmina Durakovića „Ja sam iz Krajine zemlje kestena“ doživjet će premijerno prikazivanje u novootvorenoj multimedijalnoj sali u Hadžićima sa početkom u 19:00h.

Ovo je prva kino projekcija u pomenutoj sali i prilika za ponovno druženje građana Opštine Hadžići sa svojim ratnim komadantom, producentom i scenaristom pomenutog filma, Mirsadom Ćatićem Čuperkom.

Film „Ja sam iz Krajine zemlje kestena“ do sada je naišao na pozitivne reakcije publike, a u osnovi se bavi poviješću Krajine, kao i događajima iz nedavne prošlosti uključujući i bratoubilački sukob u posjednjem ratu.

Ovo je priča bazirana na neobjavljenom romanu 'Krvavi zalogaj' scenariste filma i kroz priču o dvojici braće po mlijeku, koji su zajedno rasli bez očeva, vodi nas kroz svijet isprepletenih krajiških istina, legendi, intriga i dugo skrivanih tajni.

Interesovanje hadžićke publike je veliko, a premijerno prikazivanje ovog filma novogodišnji je poklon građanima od Vedada Gačanovića, vijećnika u Opštinskom Vijeću Hadžići i Mirsada Ćatića Čuperka.

Ulaz na sutrašnju projekciju besplatan je za sve ljubitelje filma, a najavljeno je da će premijeri u Hadžićima prisustvovati reditelj i glumci ovog veoma interesantnog i vrijednog umjetničkog djela. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook