STANJE BOLJE NEGO PROTEKLOG DANA

Zbog magle otkazano više letova na Aerodromu Sarajevo

Arhiva23.12.13, 14:42h

O redu letenja, odlascima i dolascima aviona, te promjenama do kojih dolazi zbog vremenskih neuvjeta, putnici se mogu informirati na internet stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo

avion aerodrom

Zbog magle na području Sarajeva otkazano je više današnjih letova na Međunarodnom aerodormu, kako odlazaka tako i dolazaka aviona, ali je stanje bolje nego proteklog dana.

Zasad nije otkazano slijetanje nekoliko aviona u glavni grad BiH mada ima pomjeranja prvobitno planiranih termina pa se sa sigurnošću ne može potvrditi da li će do toga i doći zbog vremenskih (ne)uvjeta koji se mogu mijenjati u nastavku dana, rečeno je Agenciji Fena iz ovog aerodroma.

Iz Minhena je prvobitno očekivano slijetanje jednog aviona u 12.40 sati, ali je pomjereno za 13.35 pa potom za 14.35 sati.

U 15.30 sati se očekuje avion iz Istanbula odakle je, prema planu, trebalo da sleti u 13.30. Avion iz Kopenhagena bi trebalo da dođe u 17.30 a iz Ciriha u 18.30. Očekuje se još jedan dolazak iz Istanbula u 19.45 sati te iz Zagreba u 22 sata.

U popodnevnim satima je odletio avion za Kopenhagen.

Otkazana su po dva leta za Beograd, Zagreb i Beč, tri za istanbul i jedan u pravcu Ciriha i Ljubljane.

O redu letenja, odlascima i dolascima aviona, te promjenama do kojih dolazi zbog vremenskih neuvjeta, putnici se mogu informirati na internet stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo: www.sia.ba.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook