DIKTATOR BIO ZAUZET

Dennis Rodman se vratio iz Sjeverne Koreje, nije se sastao s 'fenomenalnim' Kim Jong-unom

Arhiva23.12.13, 09:19h

Kada je na aerodromu u Pekingu upitan kako se osjećao što se nije lično sastao s mladim vođom, Rodman je rekao da nije zabrinut i da će se ponovo sastati sa njim

rodman kim jong
Bivša zvijezda NBA Dennis Rodman vratio se u ponedjeljak iz Sjeverne Koreje, kazavši da se nije sastao s "fenomenalnim" Kim Jong-unom tokom svoje treće posjete izoliranoj državi.

Rodman je razvio neuobičajeno prijateljstvo s Kimom nakon što je prvi put posjetio ovu državu u martu, kada je proglasio lidera "doživotnim prijateljem", a 8. januara je zakazao košarkašku utakmicu kako bi obilježio Kimov rođendan.

Kada je na aerodromu u Pekingu upitan kako se osjećao što se nije lično sastao s mladim vođom, Rodman je rekao da nije zabrinut i da će se ponovo sastati sa njim, prenio je AFP.

- On je fenomenalan, čovječe. Igrat ćemo za dvije sedmice - rekao je Rodman misleći na utakmicu između Sjeverne Koreje i tima koji se sastoji većinom od bivših igrača NBA lige.

Kada je krenuo iz Pekinga za Pyongyang prošle sedmice, Rodman je bez pojašnjenja rekao da će imati "dobar razgovor" s Kimom kako bi pomogli svijetu.

Kim, koji se obrazovao u Švicarskoj, navodno je veliki fan košarke, a najdraži tim mu je Chicago Bulls, za koji je je Rodman igrao 1990-ih godina.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook