TAKVE GUŽVE NIGDJE NEMA

Evo zbog čega je Manchester City najgori klub za Edina Džeku?

Arhiva22.12.13, 21:24h

Manchester City, u to nema nikakve sumnje, je vrhunska ekipa, sa sjajnim igračima, trenerom, stadionom, navijačima i osobljem, ali je ekipa koja nagomilava igrače na svim pozicijama, jer bogati arapski vlasnici nemaju problema sa novcem

Edin Džeko nova
Nije neka tajna kako Manchester City nije najbolja ekipa za reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeku.

Manchester City, u to nema nikakve sumnje, je vrhunska ekipa, sa sjajnim igračima, trenerom, stadionom, navijačima i osobljem, ali je ekipa koja nagomilava igrače na svim pozicijama, jer bogati arapski vlasnici nemaju problema sa novcem.

Kada je tek stigao na Etihad, Džeko je imao konkurenciju u napadu u liku Marija Balotellija, Carlosa Teveza i Sergia Aguera.

Danas je situacija manje, više ista. Umjesto Balotellija i Teveza tu su Alvaro Negredo i Stevan Jovetić, dok mladi Šveđanin John Guidetti čeka svoju priliku.

Rijetke su ekipe u Evropi koje imaju toliko klasnih napadača u ekipi.

U Engleskoj najbliži tome je Chelsea. Menadžer Jose Mourinho na raspolaganju ima trojicu napadača: Demba Ba, Fernando Torres i Samuel Eto’o. Međutim, niti jedan od ove trojice nije , barem po formi unazad nekoliko sezone, ni blizu Aguera, Negreda, Džeke i Jovetića.

Džeko bi u Chelseaju sigurno imao mjesto u ekipi.

Manchester United u napadu snage polaže u Waynea Rooneya i Robina van Persiea, dok su Dany Welbeck i Javier Hernandez uglavnom igrači za klupe.

Slično je i u svim drugim velikim evropskim klubovima, osim Paris St. Germainu.

U Parizu ordiniraju Zlatan Ibrahimović, Edinson Cavani i Ezequil Lavezzi, ali i njih su trojica, ne četvorica.

Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Bayern, Juventus, Napoli, Borussija Dortmund… niko, ali baš niko nema takvu gužvu u napadu kao što je ima Manchester City.

Džekin najveći problem, koliko god to suludo zvučalo, jesu arapski vlasnici Manchester Citya, kojima cijena nije problem i koji bez problema mogu kupiti po dva i više superkvalitetna igrača za svaku poziciju u ekipi.

Povredom Sergia Aguera Džeko će sigurno dobiti više mjesta u igri, ali treba imati na umu da će se Aguero za šest sedmica vratiti na teren, a do tada bi trebao biti spreman i Stevan Jovetić. Šta onda?

(Sport.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook