RAZGOVOR S VALENTINOM INZKOM

Nikolić: Srbija je za cjelovitu BiH, ali da RS ne bude ugrožena

Arhiva20.12.13, 19:09h

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić istaknuo je danas u razgovoru s visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Valentinom Inzkom da Srbija podržava cjelovitost BiH, no da neće dozvoliti da Republika Srpska bude na bilo koji način ugrožena, priopćio je Ured za informiranje srbijanskog predsjednika

Tomislav NIkolićSrbijanski predsjednik Tomislav Nikolić istaknuo je danas u razgovoru s visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Valentinom Inzkom da Srbija podržava cjelovitost BiH, no da neće dozvoliti da Republika Srpska bude na bilo koji način ugrožena, priopćio je Ured za informiranje srbijanskog predsjednika.

Europa bi trebala da pomogne Bosni i Hercegovini da riješi probleme funkcioniranja državnog sustava te da omogući da ta zemlja uđe u dinamičniji tempo europskih integracija, naglasio Nikolić dodavši kako je EU najbolje riješenje za zemlje Balkana.

Visoki predstavnik Valentin Inzko je izrazio duboko poštovanje za stavove i politiku predsjednika Nikolića, naglasivši kako on kreira novu arhitekturu na Balkanu.

Istaknuo je kako pogled na razvoj BiH treba promatrati dugoročno, jer su rane iz prethodnog razdoblja još uvijek svježe.

"Građanima BiH znači vaša podrška, vaše izjave imaju sjajan efekt i veoma su hrabre, što često ističem u svojim izvještajima", kazao je visoki predstavnik za BiH.

"Želio bih da istaknem da se u okviru svojih nadležnosti zalažem za funkcionalnu Bosnu i Hercegovinu i poštovanje njezinog ustavnog uređenja", dodao je on, naglasivši pritom kako je spreman da zaštiti i BiH i entitete u skladu s Daytonskim sporazumom.

Tijekom sasatanka konstatirano je kako je europska perspektiva Balkana najbolji put za ostvarenje trajnog mira i održivog razvoja u regionu, prenosi Tanjug.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook