ZBOG NAPADA NA ZGRADU POLICIJSKE UPRAVE BUGOJNO

Haris Čaušević osuđen na 45 godina zatvora

Arhiva20.12.13, 16:26h

Vijeće Odjela II Suda Bosne i Hercegovine danas je izreklo prvostepenu presudu kojom je Haris Čaušević proglašen krivim za krvično djelo terorizma, a u vezi sa napadom na zgradu Policijske uprave Bugojno 27. juna 2010 godine i osuđen na maksimalnu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 45 godina

haris čaušević novaVijeće Odjela II Suda Bosne i Hercegovine danas je izreklo prvostepenu presudu kojom je Haris Čaušević proglašen krivim za krvično djelo terorizma, a u vezi sa napadom na zgradu Policijske uprave Bugojno 27. juna 2010 godine i osuđen na maksimalnu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 45 godina.

Istovremeno drugo optuženi u ovom predmetu Naser Palislamović oslobođen je optužbi za isto krivično djelo.

Naime sud smatra da je Tužiteljstvo BiH van razumne sumnje dokazalo da je prvo optuženi Čaušević odgovoran za krivično djelo terorizma na način kako je to opisano u optužnici.

Čaušević se tereti za postavljanje i aktiviranje improvizovane eksplozivne naprave na zidu zgrade Policijske uprave Bugojno a u kojoj eksploziji je jedan policijski službenik smrtno stradao, jedan zadobio teške povrede opasne po život, a nekoliko njih lakše povrijeđeno.

S obzirom na to da se radi o prvostepenoj presudi strane u postupku imaju pravo žalbe u roku od 15 dana od prijema njenog pisanog otpravka.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook