PO PRVI PUT U HISTORIJI

Bosna i Hercegovina nosilac u žrijebu kvalifikacija za EURO 2016.!

Arhiva20.12.13, 11:40h

Tako će se Papetovi Zmajevi po prvi put u historiji naći u prvom jakosnom šeširu, u koji su još smještene evropske velesile poput Španije, Holandije, Njemačke, Italije, Engleske, Portugala, Grčke i Rusije

BiH u Žilini
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine biće nosilac u žrijebu za Evropsko prvenstvo 2016. godine, objavila je danas Evropska fudbalska federacija (UEFA).

Tako će se Papetovi “Zmajevi” po prvi put u historiji naći u prvom jakosnom šeširu, u koji su još  smještene evropske velesile poput Španije, Holandije, Njemačke, Italije, Engleske, Portugala, Grčke i Rusije, prenosi Sport.ba.

Žrijeb grupa za EURO 2016. biće održan u februaru naredne godine, a osim domaćina Francuske plasman će izboriti devet najboljih u kvalifikacijama, sve drugoplasirane selekcije, kao i najbolja trećeplasirana reprezentacija kvalifikacija.

Reprezentacija Hrvatske svoje mjesto našla je u drugom šeširu zajedno s reprezentacijama Ukrajine, Belgije, Švicarske, Danske, Češke, Mađarske i Irske.

U trećem šeširu su Srbija, Turska, Slovenija, Izrael, Norveška, Slovačka, Rumunija, Austrija i Crna Gora.

Četvrtu jakosnu grupu čine Armenija, Poljska, Škotska, Finska, Latvija, Vels, Bugarska, Estonija i Bjelorusija.

U petom šeširu nalaze se Island, Sjeverna Irska, Albanija, Litvanija, Moldavija, Makedonija, Azerbejdžan, Gruzija i Kipar.
Luksemburg, Kazahstan, Lihtenštajn, Farski otoci, Malta, Andora, San Marino i Gibraltar su u šestom šeširu.

Kvalifikacije za EURO počinju 7. septembra iduće godine, a izvlačenje grupa za Evropsko prvenstvo zakazano je za 12. decembra 2015. godine u Parizu.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook