NA NAJVEĆEM EVROPSKOM I SVJETSKOM SAJMU ZA PROIZVODNJU PIĆA

Uspjeh Tuzlanske pivare obilježila nagrada za vrhunski kvalitet 'tuzlanskog pilsnera'!

Arhiva19.12.13, 16:38h

Riječ je o ovogodišnjem Drinktecu, najvećem evropskom i svjetskom sajmu za proizvodnju pića, na kojem je Evropska pivarska zvijezda zvanično proglašena nagradom za svjetsku pivarsku industriju, te predstavlja najveće i najznačajnije takmičenje za evropsku pivarsku scenu

tuzlanski pilsner

Tuzlanska pivnica d.d. Tuzla predstavila je danas na pres- konferenciji svoj uspjeh u 2013. godini, a koju je posebno obilježila Evropska pivarska zvijezda - nagrada za vrhunski kvalitet "tuzlanskog pilsnera".

Riječ je o ovogodišnjem Drinktecu, najvećem evropskom i svjetskom sajmu za proizvodnju pića, na kojem je Evropska pivarska zvijezda zvanično proglašena nagradom za svjetsku pivarsku industriju, te predstavlja najveće i najznačajnije takmičenje za evropsku pivarsku scenu.

- Posebno nam je zadovoljstvo dala ova nagrada koju je "tuzlanski pilsner" dobio za boju, pjenu, bistrinu i gorčinu. "Tuzlanski pilsner" je imao čast da učestvuje u finalnoj rundi, u kategoriji "bohemian-style pilsner" i osvojio je visok nivo bodova, čime je svrstan među deset najboljih piva - izjavio je direktor Pivare Tuzla Zlatan Pejić.

Kazao je da je ova nagrada višestruko značajna, prvenstveno zbog potvrde kvaliteta i što je ostvarena među većom konkurencijom, nego što je to bilo prethodnih godina.

"Tuzlanski pilsner" je konkurirao pet godina zaredom na Međunarodnom takmičenju u Njemačkoj, gdje su ove godine vrhunski stručnjaci dali maksimalnu ocjenu ovom pivu za ukupni dojam kao „dobro pivo, pivo za preporuku“.

- Imamo domaće proizvode koji su potvrdili svoj kvalitet, zato nam je žao što nije usvojen Zakon o izmjenama i dopunama o akcizama BiH, kako bi se zaštitla domaća proizvodnja. Poražavajući je podatak da se u BiH uveze 130 miliona konvertibilnih maraka piva, a iz BiH se izveze 2,9 miliona konvertibilnih maraka piva - naglasio je Pejić.

Na konferenciji su istaknuli da će putem marketinške aktivnosti animirati građane na činjenicu šta znači kupovina domaće proizvodnje, da kupovinom domaćeg proizvoda od deset konvertibilnih maraka, osam konvertibilnih maraka ostaje BiH.

Tuzlanska pivara je najavila da u idućoj godini slave 130 godina njenog postojanja, te da planiraju kroz niz aktivnosti povećati prodaju u narednoj godini i nastaviti da prate zahtjeve tržišta, uvijek idući ispred konkurencije, a posebno one uvozne.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook