HRABRA RADNICA UZVRATILA RAZBOJNIKU

Iz prodavnice u Vogošći istjerala naoružanog pljačkaša!

Arhiva19.12.13, 15:23h

Sarajevska policija u utorak uhapsila je dvije osobe koje se sumnjiče za razbojništva, a radi se o 24-godišnjem Rami Aliću, rođenom u Višegradu, nastanjenom u Sarajevu, te Aleksandru Lazarevskom, rođenom u Beogradu, a nastanjenom u Sarajevu.

MUP Kantona Sarajevo

MUP KS-a: Ramo Alić i Aleksandar Lazarevski zadržani

Sarajevska policija u utorak uhapsila je dvije osobe koje se sumnjiče za razbojništva, a radi se o 24-godišnjem Rami Aliću, rođenom u Višegradu, nastanjenom u Sarajevu, te Aleksandru Lazarevskom, rođenom u Beogradu, a nastanjenom u Sarajevu, piše Oslobođenje.ba.

Međutim, tek što su rasvijetlili dva razbojništva, iste večeri policiji je prijavljena još jedna pljačka kladionice u Novom Sarajevu. Alić je u utorak navečer, naoružan pištoljem, upao u prodavnicu Rašmer u Vogošći i pokušao opljačkati prodavačicu. Međutim, hrabra radnica razbojniku je pružila otpor, te ga istjerala iz trgovine iako je bio naoružan. Nakon 15 minuta, Ramo Alić se odlučio da izvrši drugu pljačku, te je mnogo odlučnije upao u prodavnicu Voće i povrće, koja se nalazi u Vogošći. Preplašena radnica nije ga smjela spriječiti da odnese ladicu kase u kojoj se nalazila neutvrđena suma dnevnog pazara. Alić se zatim udaljio u nepoznatom pravcu.

Nakon što im je prijavljena pljačka prodavnice, policajci su na osnovu opisa počinioca tri i po sata nakon toga pronašli i uhapsili Alića i po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, predali ga u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Iste večeri policajci PU Centar u Ulici Avde Sumbula pronašli su i uhapsili starog znanca Lazarevskog, te ga, također, predali u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS-a.

Uposlenica sportske kladionice Bet Live u Ulici Muhameda efendije Pandže iste večeri prijavila je policiji da su je opljačkale dvije osobe naoružane pištoljem. Tom prilikom razbojnici su odnijeli oko 400 maraka pazara, a policija traga za njima. 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook