RUSKI PREDSJEDNIK O AMERIČKOM PRISLUŠKIVANJU

Vladimir Putin priznao: Zavidim Obami!

Arhiva19.12.13, 13:01h

To je jedna od najstarijih profesija na svijetu, nema puno najstarijih profesija, neću sad da ih sve navodim, izjavio je ruski predsjednik

Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin na pitanje kako se lično on odnosi prema američkom predsjedniku Baracku Obami nakon što je bivši saradnik američke Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) Edward Snowden razotkrio da američke službe prisluškuju građane i lidere cijelog svijeta rekao da mu zavidi.

- Ja mu zavidim jer je to mogao da uradi a da mu se ništa ne desi - rekao je Putin uz osmjeh dodavši da je špijuniranja oduvijek bilo.

- To je jedna od najstarijih profesija na svijetu, nema puno najstarijih profesija, neću sad da ih sve navodim - izjavio je ruski predsjednik.

Rekavši da iz ličnog iskustva zna da od službi sigurnosti dolaze analize sigurnosnih stručnjaka i da je potrebno ili lično znati određenog analitičara i vjerovati mu ili čitati milijarde stranica originalnih transkripta razgovora, Putin je rekao da je špijuniranje u savremenom svijetu prije svega namijenjeno sprečavanju terorističkih napada.

Putin odgovora na devetoj godišnjoj pres-konferenciji na pitanja stranih i ruskih novinara.

Konferenciju prati više od 1.300 novinara i snimatelja, prenosi Tanjug.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook