LAGUMDŽIJA UPUTIO ZAHTJEV ZUBCU I SALIHOVIĆU

Neka SIPA i Tužilaštvo BiH utvrde istinitost tvrdnji direktora 'Prominvesta' Envera Bećirovića!

Arhiva18.12.13, 17:04h

'Bećirović je iznio niz neistina o meni, dovodeći me u vezu sa radnjama i aktivnostima koje imaju obilježja krivičnog djela iz nadležnosti Suda Bosne i Hercegovine', navodi se u zahtjevu koji je dr Lagumdžija uputio direktoru SIPA Goranu Zubcu i glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Goranu SalihovićuSIPA I TUŽILAŠTVO DA UTVRDE ISTINITOST TVRDNJI DIREKTORA ''PROMINVESTA''

Zlatko Lagumdžija nova/ foto: AnadolijaPredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine  Zlatko Lagumdžija uputio je Agenciji za istrage i zaštitu BiH - SIPA i Tužilaštvu BiH zahtjev za pokretanje istrage i utvrđivanje istinitosti tvrdnji koje je u emisiji Federalne televizije „Mreža“ emitiranoj 13.12.2013.godine, iznio generalni direktor „PROMINVEST“ d.o.o. Enver Bećirović.

„Bećirović je iznio niz neistina o meni, dovodeći me u vezu sa radnjama i aktivnostima koje imaju obilježja krivičnog djela iz nadležnosti Suda Bosne i Hercegovine. Isto tako, želim Vas izvijestiti da sam dana 17.12.2013.godine, dobio pismo od gospodina Bećirovića koje je u Ministarstvo vanjskih poslova BiH zaprimljeno dana 12.12.2013.godine, a u kojem me, također, dovodi u vezu sa nepravilnostima u postupku provedbe javnih nabavki. Interesantno, u pomenutom pismu, gospodin Bećirović moli održavanje sastanka na kojem bi se razgovaralo o poslovanju društva „Prominvest“ d.o.o.

Potpuno svjestan da iznošenje neistina ima za cilj nanošenje štete, kako mom, tako i ugledu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, a sve u svrhu vođenja predizborne kampanje, i što je još gore, svojevrsnom „reketiranju“ od strane g. Bećirovića, tražim da se, u skladu sa Vašim ovlaštenjima koja proizilaze iz zakona, čitav slučaj istraži i utvrdi istinitost iznesenih tvrdnji“, navodi se u zahtjevu koji je dr Lagumdžija uputio direktoru SIPA Goranu Zubcu i glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Goranu Salihoviću.

Neovisno o ovome Lagumdžija kao i drugi ljudi iz SDP-a o kojima je Bećirović iznio laži, su pokrenuli postupak pred nadležnim sudom po Zakonu o zaštiti od klevete, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook