NAJBOLJI STUDENTI PRED SARAJEVSKOM PUBLIKOM

Alternativa za one koji žele 'dobru muziku' - koncert Muzičke akademije u BKC-u

Arhiva18.12.13, 16:40h

Koncert Muzičke akademije održat će se u četvrtak, 19. decembra, u galeriji Bosanskog kulturnog centra, s početkom u 19 sati i 30 minuta

Koncert Muzičke akademije u SarajevuMuzička akademija u Sarajevu nastavlja sa koncertnom sezonom. Nakon niza koncerata najboljih studenata muzike pod nazivom Students On Stage te koncerata gostiju iz Rusije i Banjaluke, slijedi nastup studenata solista sa orkestrom Muzičke akademije
    
Koncertna sezona Muzičke akademije 2013/2014 nudi programe različitih sadržaja na kojima većim dijelom studenti predstavljaju svoj rad i izvode najpoznatija djela iz klasične literature. Pored prostora same Akademije gdje se održavaju koncerti, od ove godine razvijeno je partnerstvo sa Bosanskim kulturnim centrom koje ima za cilj iznijeti koncerte široj publici.

Studenti muzičke akademije se na već održana tri koncerta Students On Stage bore za prostor na sceni da bi iznijeli svoj stav. U vremenu nesporazuma da je "dobra muzika" relativan pojam i stvar ukusa, studenti muzike daju alternativu onima koje alternativa zanima, alternativu koja se nalazi u umjetničkom stvaranju muzičke historije do današnjeg dana.

Soloists and Orchestra on Stage je koncert najboljih studenata solista koje će pratiti orkestar Muzičke akademije pod dirigentskom palicom red. prof. Ognjena Bomoštara, ass. Emira Mejremića i studenata dirigovanja iz njihove klase, Ivana Križanca i Nenada Tešića.

Na koncertu imamo priliku čuti raznolik program za soliste duvače i orkestar te na kraju koncerta sami orkestar u izvedbi poznate kompozicije J. Straussa II, “Na lijepom plavom Dunavu”, op. 314. Solisti koncerta su Boris Bomoštar na oboi, Esma Sulejmanagić i Mirna Mlikota na flauti, Darko Beus na trubi i Meho Radoović na klarinetu.

Koncert Muzičke akademije održat će se u četvrtak, 19. decembra, u galeriji Bosanskog kulturnog centra, s početkom u 19 sati i 30 minuta.

Organizacijski tim studenata koncertne djelatnosti Akademije cijeloj koncertnoj sezoni, koju predvodi prodekan za koncertnu djelatnost van. prof. Vedran Tuce, dali su koncertima naglasak da je publika odnosno slušalac nužan da bi muzika kao umjetnost ostvarila svoje estetičke ciljeve. Na ovaj način, publika dobiva kvalitetne koncerte i omogućava Muzičkoj akademiji zadovoljstvo i motivaciju za još snažniji rad koji će ostvariti svoj potencijal u budućnosti.

Ulaz na sve koncerte Muzičke akademije je besplatan!

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook