LEGENDARNI NJEMAČKI TENISER

Boris Becker novi trener Novaka Đokovića

Arhiva18.12.13, 15:49h

Đoković i Becker narednih dana će početi sa zajedničkim treninzima, kada kreću s pripremama za prvi Grand Slam sezone u Australiji, koji počinje 13. januara


boris becker
Legendarni njemački teniser Boris Becker u narednoj sezoni biće glavni trener nikom drugom do Novaku Đokoviću, trenutno drugoplasniranom teniseru svijeta. Slavni Nijemac tako će se pridružiti Marjanu Vajdi, Miljanu Amanoviću, Saši Jezdiću i Gebhardu Filu Griču, a putovaće na turnire u Melbourneu, Dubaiju, Monte Karlu, Rimu, Roland Garrosu, Wimbeldonu, Cincinnatiju, US Openu, Šangaju, Parizu i Londonu, pišu srbijanski mediji.

Đoković i  Becker narednih dana će početi sa zajedničkim treninzima, kada kreću s pripremama za prvi Grand Slam sezone u Australiji, koji počinje 13. januara.

“Drago mi je što ću sarađivati s Borisom Beckerom i vjerujem da će mi njegovo ogromno tenisko znanje i iskustvo pomoći u želji da osvojim nove pehare na najvećim takmičenjima. Takođe, riječ je o odličnom čovjeku, sjajnoj osobi i lako će se uklopiti u naš tim. Mislim da ćemo s Borisom dobiti novi, svježi pristup, a u kombinaciji s Vajdinim dugogodišnjim iskustvom u radu sa mnom i njegovoj procjeni svih važnih segmenata igre imamo dobitnu kombinaciju”, rekao je Đoković.

Istakao je da su ciljevi za narednu sezonu prije svega vezani za nove titule na Grand Slam takmičenjima i mastersima.

“To su turniri koji imaju najveći značaj na ATP touru i želim nastaviti s dokazivanjem baš na ovim takmičenjima. Tim je sada pojačan i nadamo se maksimalnim rezultatima”, poručio je Novak.

Boris Becker je bivši najbolji svjetski teniser, koji je šest puta osvajao Grand Slamove, a ima i zlatnu olimpijsku medalju u dublu. U bogatoj karijeri ostvario je 713 pobeda u singlu i osvojio 64 ATP titule, a u Davis kupu s Njemačkom dva puta je dolazio do titule 1988. i 1989.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook