VIDEO/ NOVA TRAGEDIJA POTRESLA SVIJET SPORTA

Istinska MMA legenda umrla od srčanog udara

Arhiva18.12.13, 15:18h

Camacho se u nedjelju vratio s takmičenja u Long Beachu u Kaliforniji, te rekao svojoj djevojci za vrijeme večere da se ne osjeća dobro, ispričao je njegov rođak Charlie Valencia

Joe CamachoBorilački svijet nedavno je ostao šokiran nakon što je UFC-ov borac Shane del Rosario doživio dva srčana udara, te je nakon 15-ak dana borbe za život ipak preminuo, a sada je stigla nova tragična vijest.

Srčani udar doživio je 41-godišnji Amerikanac Joe Camacho, koji je posljednjih nekoliko mečeva odradio za, prema mnogima, trenutno drugu najbolju MMA organizaciju na svijetu. Na Bellatoru 106 u novembru ove godine izgubio je jednoglasnom sudijskom odlukom od Clebera Luciana nakon odrađene sve tri runde.

Camacho se u nedjelju vratio s takmičenja u Long Beachu u Kaliforniji, te rekao svojoj djevojci za vrijeme večere da se ne osjeća dobro, ispričao je njegov rođak Charlie Valencia.

"Otišli su spavati, a u četiri sata ujutro su je probudili njegovi vriskovi. Ona je odmah nazvala hitnu pomoć koja ga je prevezla u bolnicu Queen of the Valley Medical Center", izjavio je Valencia, ali pomoći više nije bilo.

Iako službenih informacija još uvijek nema, Sherdog navodi da je upravo srčani udar razlog njegove prerane smrti.

"Umro je pionir ovog sporta i jako će nam nedostajati", izjavio je Valencia.

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook