VIDEO KOJI VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM

Ajax pokazo veličinu: Bolesni dječak zaigrao za prvi tim!

Arhiva18.12.13, 12:21h

Ajax je osmogodišnjeg dječaka predstavio kao svoje novo pojačanje na zvaničnoj press konferenciji za štampu, i pružio mu priliku da bude dio prvog tima i da zaigra na utakmici sa Bredom

Zieke Jay-Jay

Holandski klub Ajax koji ima najbolju fudbalsku akademiju pokazao je humanost i veličinu.

Naime mladi Jay-Jay Willems koji boluje od hroničnog oboljena abdominalnog dijela i sa ovom bolešću se bori svakodnevno dobio je priliu da zaigra za prvi tim.

Ajax je osmogodišnjeg dječaka predstavio kao svoje novo pojačanje na zvaničnoj press konferenciji za štampu, i pružio mu priliku da bude dio prvog tima i da zaigra na utakmici sa Bredom, prenosi scsport.ba.

''U okviru rada fondacije trudimo se da mališanima pomognemo i podarimo iskustva koja će zauvijek pamtiti i trenutke koji će im pomoći u borbi sa problemima. Ovoga puta odlučili smo mladom Jay-Jayu ispuniti san'' navodi se u saopštenju.

Konferenciju za medije na kojoj je predstavljeno novo pojačanje Ajaxaa otvorio je Frank de Boer.

''Želio bih da predstavim novog fudbalera našeg kluba. Jay-Jay je fudbaler koji igra kao ofanzivno lijevo krilo i tokom treninga je skrenuo našu pažnju. Sa kvalitetima koje posjeduje, uvjereni smo da će stići do prvog tima''.

''Obratite posebnu pažnju na Jay-Jay Willemsa, nova zvijezda je rođena, rekao je trener prvog tima.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook