GLADNI I OBESPRAVLJENI RADNICI DIŽU SE NA NOGE

Pobuna pred Čovićevom vilom: Ako policija umjesto Čovića želi zatvarati radnike i njihovu djecu, neka nas hapse pred kamerama!

Arhiva18.12.13, 09:46h

Nakon što su prošli put doživjeli opstrukcije od policije, Savez sindikaza hrvatskih poduzeća Mostar i radnici firmi koje su u stečaju za 24. decembar najavljuju nove proteste - ispred veleljepne vile Dragana Čovića nadomak Mostara

vila Dragana ČovićaSavez sindikata hrvatskih poduzeća Mostar i radnici hrvatskih poduzeća u stečaju uputili su saopćenje povodom novih protesta, zakazanih za utorak, 24. decembar. Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Nakon što smo doživjeli opstrukcije u najavi prosvjeda jer se “izgubila” najava prosvjeda, opet smo najavili prosvjed koji će se održati 24.12.2013. godine u 12.00 sati, u Barama, pred Čovićevom vilom koju je stekao i izgradio sredstvima iz crnih fondova izvučenih iz državnog budžeta i uništenih hercegovačkih poduzeća.

Ako policija želi umjesto Čovića uhićivati i zatvarati radnike i njihovu djecu, slobodno neka nas vode u zatvor pred tv kamerema jer kući nemamo što jesti i ovaj Božić dočekujemo gladni i obespravljeni, bez zdravstvene zaštite i naših radnih mjesta. Mi dolazimo!

Pozivamo i sve druge građane i sindikate da nam se pridruže!

Ponavljamo, samoorganizirano i pored postojećih sindikata, radnici hrvatskih poduzeća u stečaju: Žitoprometa, Hercegovačke Radio-televizije, Sokola, Kapis Tomislavgrad, Hercegovina-gradnja, Šume Herceg-Bosne, te radnici i djelatnici iz svih grana prosvjete, zdravstva i drugih grana najavili su MUP-u HNŽ-a mirni prosvjed dana 24.12.2013. godine (utorak) u 12.00 sati na adresi Bare bb Mostar, pred velebnom vilom dr Dragana Čovića kojeg smatramo najodgovornijim za otkaze preko 3.500 radnika te gašenje jedinog javnog hrvatskog medija – Hercegovačke radio-televizije.

Prosvjed ćemo nazvati „Radnički Božić pred Čovićevom vilom“.

Radnici i njihova djeca ovaj Božić dočekuju gladni bez bilo kakvih prava i socijalne ili zdravstvene zaštite, te što je najbolnije uništenih radnih mjesta.

Na prosvjedu ćemo pozvati SIPA-u i Županijski MUP da istraže odakle Draganu Čoviću, kojeg smatramo odgovornim za ovakvo stanje,više vila od 5 milijuna KM i otkud mu automobil od 140.000 EUR-a te da ispitaju postojanje tzv. crnih fondova HDZBiH i dr Čovića te druge nekretnine i novce koji nisu zavedeni u imovinski karton, a njima se plaćaju sudske presude i novinari. Crni fondovi HDZ-a BiH i dr Čovića veći su od Sanaderove i Vidoševićeve afere zajedno. Zašto policija ne istraži podrijetlo imovine dr Čovića i podrijetlo imovine radnika čija djeca nemaju za marendu?

Pozivamo i sve druge građane i sindikate da nam se pridruže i da na mjesto prosvjeda donesu igračke malih modela autića, kako bi ukazali na skupocjena vozila kupljena od uništenih hercegovačkih, nekad respektabilnih, tvrtki, navodi se u saopćenju koje potpisuju predstavnici radnika Darinko Čuljak i Tomo Bralić.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook