PROMOCIJA 19. DECEMBRA U SARAJEVSKOM DOMU MLADIH

'Bosanski Gospodar prstenova': Novi roman Fahrudina Kučuka 'Mračno kraljevstvo'

Arhiva17.12.13, 11:43h

Promocija romana će se održati u četvrtak, 19. decembra u Domu mladih sa početkom u 14:30 sati

mračno kraljevstvo

“Mračno kraljevstvo” je osmi roman za djecu i mlade autora Fahrudina Kučuka, koji je veoma čitan dječiji pisac i dobitnik mnogih nagrada za svoja djela.

Roman za djecu i mlade “Mračno kraljevstvo”  izašao je u izdanju TKD Šahinpašić. Likovnu opremu djela uradio je slikar Ahmet Hundur.

Promocija romana će se održati u četvrtak, 19. decembra u Domu mladih sa početkom u 14:30 sati.

Učesnici programa promocije su učenici OŠ „Vladislav Skarić“ /čitaju tri pasusa iz knjige/, Hor Princess krofne/, mini koncert i pjesmom urađenom po tekstu iz knjige/, Ajdin Šahinpašić, direktor TKD Šahinpašić /obraćanje ispred izdavačke kuće/, Fahrudin Kučuk / dobrodošlica za goste od autora/, Iman Bostandžić /moderator programa/

„Mračno kraljevstvo“ je roman koji se čita u jednom dahu, jezički prilagođen za sve generacije. Oni koji su ga čitali prozvali su ga „Bosanski Gospodar prstenova“ a nosi u sebi i magiju Harryja Pottera.

Iz recenzije: Trilogija „Mračno kraljevstvo“ je izvanredno ispisana priča o skromnim ljudima jednog junačnog kraljevstva koji su odlučili stati na put zlu i pronaći u sebi samima pobjedničko oružje. Briljantni zapleti, lucidne replike, prohodnost teksta i slikovitost riječi - glavni su instrumentarij kojim nas pisac uvodi u jedan svijet iz kojega se izlazi ovjenčan oreolom pravednosti.

Ovo djelo ima sve postulate koji ga preporučuju za djecu i omladinu, ali i za sve starije čitače koji žele biti učesnici u stvaranju bosanskohercegovačke fantastične literature - koja u Fahrudinu Kučuku ima svog najdostojnijeg predvodnika.

Roman Fahrudina Kučuka ima umjetnički i marketinški potencijal da bude popularan i rado čitan i izvan granica bosanskog jezika.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook