FOTO/ NAPRETKOV BOŽIĆNI KONCERT

Mozartov hor dječaka iz Beča sinoć nastupio u Mostaru, večeras koncert u Sarajevu

Arhiva16.12.13, 08:59h

Bečki dječaci su u sat i pol programa izveli raznolik repertoar. Koncert su počeli zahtjevnom Mozartovom Kraljevskom misom, a potom su, nakon svima poznate skladbe Ave Verum, izveli Vivalidijevu Gloriu

Mozartov hor dječaka iz Beča u Mostaru

Mozartov hor dječaka iz Beča, uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar, nastupio je sinoć na Napretkovom božićnom koncertu u dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Mozartov hor dječaka iz Beča u Mostaru

Bečki dječaci su u sat i pol programa izveli raznolik repertoar. Koncert su počeli zahtjevnom Mozartovom Kraljevskom misom, a potom su, nakon svima poznate skladbe Ave Verum, izveli Vivalidijevu Gloriu. Uslijedile su božićne tradicionalne pjesme, a posebno su iznenađenje bile izvedbe dvije hrvatske božićne pjesme, 'Radujte se narodi' i 'Svim na zemlji'.

Mozartov hor dječaka iz Beča u Mostaru

Prije početka koncerta nazočne je pozdravio predsjednik Napretkove glavne podružnice u Mostaru Miroslav Palameta, koji je zahvalio svima na dolasku i na kupnji ulaznice, budući da prihod od koncerta ide u Napretkovu zakladu za sveučilište i stipendiranje Ivo Andrić - Vladimir Prelog.

Mozartov zbor dječaka iz Beča večeras će održati koncert u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, s početkom u 20 sati.

Mozartov hor dječaka iz Beča u Mostaru

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook