FOTO/ POČELE ZIMSKE ČAROLIJE NA LEDU

U Tuzli večeras otvorena sezona klizanja

Arhiva14.12.13, 20:11h

Osim raznih takmičenja, svi oni koji odluče krenuti put Klizališta u Tuzli bit će u prilici uživati i u brojnim partyjima

klizanje u Tuzli/ Foto: Danas.infoNi nekoliko stepeni ispod nule u subotu uvečer nije spriječilo brojne građane Tuzle da se okupe u centralnom dijelu grada, odnosno Trgu Slobode. Razlog je samo jedan – svečanost kojom je zvanično sa radom počelo tuzlansko Klizalište na otvorenom.

Svečani program otvaranja obogatili su prošlogodišnji takmičari i pobjednici „Ice Fun Challenge” koji su kroz razne egzibicije pokazali zašto su najbolji na tuzlanskom ledu, te DJ koji je atmosferu na ledu doveo do usijanja.

Za sve one koji su po prvi put ove zime odlučili stati na tuzlansku ledenu plohu ulaz je bio besplatan, a oni najsretniji osvojili su i vaučere za klizanje u novoj sezoni.

˝Tuzla je i ove zime jedan od rijetkih gradova koji ima vanjsko, odnosno klizalište uopće. Klizanje postaje tradicionalno i mi ovo radimo već osmu zimu. Dosta Tuzlaka je naučilo klizati, a također je puno i zainteresovanih. Mi to želimo nastaviti, a nama je cilj i da u narednim sezonama proširimo veličinu klizališta˝, kazao je direktor JKP ˝Pannonica˝ d.o.o Tuzla Maid Porobić.

klizanje u Tuzli/ Foto: Danas.info

U ovoj noći prepunoj pozitivne energije predstavljen je i program zabavnih aktivnosti za zimsku sezonu klizanja 2013/2014., među kojima su revijalne hokej utakmice, ali i besplatna Škola klizanja za najmlađe koja se realizira na tuzlanskoj ledenoj plohi. ˝Škola klizanja se već osmi put organizuje , a Općina Tuzla je nosilac tog projekta. Isto kao i prethodnih, i ove godine se nadamo da ćemo imati preko 200 polaznika. To je učenje osnova pokreta na ledu i škola će po kandidatu trajati tri dana, a bit će aktivna tokom cijelog zimskog raspusta˝, pojasnio je Porobić.

Osim raznih takmičenja, svi oni koji odluče krenuti put Klizališta u Tuzli bit će u prilici uživati i u brojnim partyjima. ˝Cilj nam je da zabavimo naše goste, posebno u večernjim satima kada će biti upriličeni partyji sa dobrom muzikom. Ovom prilikom moram kazati i to da bi volio da nam u većem broju dolaze i stariji klizači, koji također, ako ne znaju klizati mogu se upisati u Školu klizanja˝, dodao je Porobić.

Ove zime cijene usluga će ostati iste kao prošlogodišnje. Pa tako, u radnim danima za jedan sat klizanja sa iznajmljenim klizaljkama morat ćete izdvojiti tri KM, a sa vlastitim dvije KM. Ukoliko klizalište odlučite posjetiti u dane vikenda, cijena klizanja po satu sa iznajmljenim klizaljkama iznosi pet KM, a sa vlastitim tri KM. Također, JKP ˝Pannonica˝ d.o.o Tuzla misli i na one koji nisu u prilici izdvojiti novac za uživanje u ledenoj čaroliji. Naime, za njih je svakim danom u vremenskom periodu od 9 do 10 sati upriličeno besplatno klizanje.

(Danas.info, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook