GEORGE ST-PIERRE U 32-OJ OBJESIO RUKAVICE O KLIN

Oprostio se jedan od najvećih MMA boraca svih vremena...

Arhiva14.12.13, 19:31h

Odluka GSP-a je konačna, ali možda je samo doviđenja, a ne zbogom jer je ostavio mogućnost povratka za par godina. Ako se i ne vrati, MMA-u je ostavio nasljeđe

George St-PierreU petak navečer George St-Pierre medijima je i službeno objavio ono što je najavljivao neko vrijeme, objesio je rukavice o klin! S 32 na leđima, samo 32 jer su to najzrelije godine u MMA-u, GSP je odlučio završiti 11 godina dugu karijeru.

Odluka je konačna, ali možda je samo doviđenja, a ne zbogom jer je ostavio mogućnost povratka za godinu, dvije...

Ima najviše pobjeda (19) u povijesti UFC-a i borac je s najviše pobjeda u borbama za pojas. Nekoliko godina je bio najbolji P4P borac, a tri godine zaredom je proglašen i najboljim kanadskim sportašem.

Borio se u velter kategoriji (do 77 kg), a od 27 borbi izgubio je samo dvije. Dobivao je sve najbolje, B.J.Penna, Hughesa, Serru, Fitcha, Shieldsa, Condita, Diaza i prije nešto manje od mjesec dana Johnyja Hendricksa, iako je ta sudačka odluka bila i više nego dvojbena.

Ako se i nikad više ne vrati, ovom sportu ostavio je veliko nasljeđe. Mnogi odu prekasno, a on je, čini se, otišao u naponu snage.

Za pojas, koji je sada slobodan, borit će se sjajni Hendricks i Robbie Lawler u martu iduće godine.

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook