NAKON DOBRIH POSLOVNIH REZULTATA 'WIZZAIRA'

I holandski niskobudžetni avioprevoznik 'Transavia' dolazi u Tuzlu?

Arhiva14.12.13, 12:25h

Ahmet Halilović, ambasador BiH u Hagu, tokom januara naredne godine razgovarat će s direktorom holandskog avioprijevoznika "Transavia", kćerkom firmom velike aviokompanije KLM. Na dnevnom redu naći će se razgovor o mogućnostima otvaranja jeftinijih letova za BiH, prije svih iz Ajndhovena

Transavia naslNastavak vrlo dobrih rezultata Aerodroma Tuzla, u oktobru i novembru, prema broju prevezenih putnika niskobudžetne kompanije "WizzAir" na redovnim linijama iz Geteborga, Malmea i Bazela, dobio je odjeka i u svijetu. Dobra bh. priča iz Tuzle pročula se i u Evropi.

Ahmet Halilović, ambasador BiH u Hagu, tokom januara naredne godine razgovarat će s direktorom holandskog avioprijevoznika "Transavia", kćerkom firmom velike aviokompanije KLM. Na dnevnom redu naći će se razgovor o mogućnostima otvaranja jeftinijih letova za BiH, prije svih iz Ajndhovena.

- Činjenica je da u širokom pojasu u ovom dijelu Evrope živi oko 50.000 Bosanaca i Hercegovaca, koji bi sigurno u velikom broju koristili usluge zainteresiranih niskobudžetnih aviokompanija za letove prema BiH, dovoljna je preporuka. Direktoru "Transavia" prenijet ćemo naše mogućnosti i spremnost da otvori još neku liniju - rekao je ambasador Halilović, prenosi Avaz.

(Indikator.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook