DANSKA PREMIJERKA NAKON SPORNE FOTOGRAFIJE

'Malo sam se igrala s Obamom'

Arhiva13.12.13, 14:37h

Hell Thorning-Schmidt rekla je kako su i šefovi država samo ljudi. Selfie na oproštaju od Mandele ne smatra neprimjerenim

obama i danska premijerkaHell Thorning-Schmidt rekla je kako su i šefovi država samo ljudi. Selfie na oproštaju od Mandele ne smatra neprimjerenim.

anska premijerka Hell Thorning-Schmidt komentirala je za mnoge sramotni 'selfie' s američkim predsjednikom Barackom Obamom rekavši da je riječ o samo malo zabave, piše Independent.

Fotografija uslikana na komemoraciji za Nelsona Mandelu pokrenula je rasprave diljem svijeta, ali danska premijerka ne smatra ju neprimjerenom.

"Puno fotografija uslikano je taj dan, a ja sam pomislila kako je to samo malo zabave", rekla je i dodala kako slika samo pokazuje da su i šefovi država samo ljudi koji se ponekad zabavljaju.

Međutim, pravo na zabavu nitko im nije osporio. Sporna je činjenica da su se svjetski lideri, među kojima je bio i britanski premijer David Cameron, zabavljali na odavanju posljednje počasti preminulom Mandeli na stadionu u Johannesburgu.

Za tisuće obožavatelja preminulog velikana dan je bio tužan, međutim Dankinja tvrdi kako tuge je bila prisutna, ali se u osnovi radilo o svečanom događaju koji je slavio čovjeka koji je u svojih 95 godina života postigao jako puno.

- Na tribinama se plesalo, a onda smo uslikali zabavni 'selfie' - zaključila je.

Ranije ovog tjedna i Cameron je iznio svoju obranu rekavši da je Mandela za života, ali i nakon smrti odigrao puno u zbližavanju ljudi. Smatra kako je bilo pristojno odazvati se pozivu danske premijerke da se zajedno fotografiraju.

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook