HRVATIMA GROZNO, A U BIH USKORO LEGALNO

Vlasnica azila ubila više od 40 pasa: Prizor je bio strašan

Arhiva13.12.13, 13:25h

Zagrebačka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv 61-godišnjakinje i 37-godišnjaka zbog ubijanja i mučenja životinja. Kako se neslužbeno doznaje radi se o vlasnici azila Brankici C. te tajniku Udruge Astor Daliboru B. Prema poznatim podacima, on je nabavio sredstvo za eutanaziju, a ona je sredstvo ubrizgala psima

azil policijaZagrebačka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv 61-godišnjakinje i 37-godišnjaka zbog ubijanja i mučenja životinja. Kako se neslužbeno doznaje radi se o vlasnici azila Brankici C. te tajniku Udruge Astor Daliboru B. Prema poznatim podacima, on je nabavio sredstvo za eutanaziju, a ona je sredstvo ubrizgala psima.

Podsjetimo, hrvatska je javnost ostala zgrožena saznanjem o preko 40 mrtvih pasa u prihvatilištu Udruga Astor. Pse su otkrili građani i pozvali policiju. Prizor je bio strašan.

Prema novom zakonu koji je na snazi od početka godine, za ubijanje ili mučenje životinja člankom 205. propisuje se da ‘Tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.' Kazna za mučenje (i ubijanje) životinja iz koristoljublja povećana je s kazne zatvora do jedne godine na kaznu do dvije godine.

thumbnail (2)

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook