REAKCIJA NA GOSTOVANJE ŽELJKA KOMŠIĆA

Borić: Ja ne bježim već učestvujem u rješavanju problema

Arhiva13.12.13, 13:19h

Članica Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) i predsjednica Foruma sindikalnih aktivista SDP-a BiH Besima Borić reagirala je na gostovanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u jednoj od sinoćnjih informativnih emisija gdje je, navela je, pomenuto i njeno ime u pogrešnom kontekstu

besima borićČlanica Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) i predsjednica Foruma sindikalnih aktivista SDP-a BiH Besima Borić reagirala je na gostovanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u jednoj od sinoćnjih informativnih emisija gdje je, navela je, pomenuto i njeno ime u pogrešnom kontekstu.

Borić pojašnjava da je njeno ime iskorišteno u kontekstu Komšićevih neslaganja s predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom te je ovaj potez predsjedavajućeg Predsjedništva BiH ocijenila "politički nekorektnim, ljudski podlim i populističkim".

- Ako Komšić treba da pojača stav o bilo čemu, onda neka se posluži argumentima, neka pokuša domisliti neku politički relevantnu izjavu, a neka ne uvlači druge - reagirala je Borić.

Ističe da ga za sve ove godine, koliko je s Komšićem sjedila u Predsjedništvu SDP-a, nikada nije čula da iznosi drugačije mišljenje ili neslaganje, za razliku od nje koja, kako tvrdi, nema problem da kaže šta misli onda kada je to potrebno.

- I za razliku od njega, koji nikada pošteno nije ni članstvu ni građanstvu objasnio zašto je otišao iz SDP-a BiH, ja imam dovoljno prostora u mojoj partji da diskutujem, sukobljavam stavove i učestvujem u rješavanju problema zajedno s mojim drugovima i drugaricama. Ne bježim! Tako ja razumijem politički rad i djelovanje u kolektivu - zaključila je Borić, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook