NEVJEROVATAN VANDALIZAM

Crnogorci kamenovali više od 100 novih srpskih Fiata

Arhiva13.12.13, 10:45h

Prema nezvaničnim informacijama, najveći broj napada desio se na teritoriji Crne Gore, više od 80 odsto. Fijatova vozila su najčešće kamenovana, ali su i skidani točkovi i to dok se voz kretao

voz fiatPrema nezvaničnim informacijama, najveći broj napada desio se na teritoriji Crne Gore, više od 80 odsto. Fijatova vozila su najčešće kamenovana, ali su i skidani točkovi i to dok se voz kretao.

Od početka godine vandali su oštetili više od 100 vozila fijat 500 L kamenujući ih dok su transportovana vozom na relaciji Kragujevac- luka Bar. Prema nezvaničnim informacijama, najveći broj napada desio se na teritoriji Crne Gore, više od 80 odsto!

Fijatova vozila su najčešće kamenovana, ali su i skidani točkovi i to dok se voz kretao. Na kompoziciju je i pucano, sudeći po mecima koji su nalaženi kraj automobila. Sva vozila bila su osigurana.

Ka luci Bar iz Kragujevca, dvije kompozicije sa po 212 automobila, kreću u pratnji tri policajca. Po ulasku voza u Crnu Goru, mijenjaju ih policajci te države.

Većina napada, oko 80 odsto, desilo se u Crnoj Gori. Dok se voz kreće nepristupačnim i slabo naseljenim predjelima vandali automobile na vozu gađaju kamenicama. Bilo je i pucanja iz vatrenog oružja, a pronađeni su ostaci metaka na vozu.

Od avgusta 2012. godine, od kada se kroz Crnu Goru željeznicom prevoze vozila kompanije FAS , na teritoriji ove države policija je registrovala pet slučajeva kamenovanja. Crnogorski policajci su identifikovali napadače u jednom od ovih slučajeva. U pitanju su dva maloljetnika od 15 i 17 godina. Crnogorska policija sumnja da su i u ostalim slučajevima u pitanju maloljetnici.

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook