NA DANAŠNJOJ SJEDNICI U SARAJEVU

Vlada FBiH obustavila pojedine rashode i izdatke iz budžeta za 2013. godinu

Arhiva12.12.13, 20:49h

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj 91. sjednici u Sarajevu, razmatrala Informaciju o dinamici priliva sredstava na Jedinstvenom računu Trezora Federacije BiH, te donijela Odluku o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka iz Budžeta FBiH za 2013. godinu u periodu od 20 dana

Vlada FBiH, mart 2013Vlada Federacije BiH je, na današnjoj 91. sjednici u Sarajevu, razmatrala Informaciju o dinamici priliva sredstava na Jedinstvenom računu Trezora Federacije BiH, te donijela Odluku o obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka iz Budžeta FBiH za 2013. godinu u periodu od 20 dana.

Danas su utvrđena i Parlamentu FBiH po skraćenom postupku upućena četiri prijedloga zakona kojima se sadašnje općine Tuzla, Zenica, Bihać i Široki Brijeg uspostavljaju kao gradovi.

Federalna vlada je i na iduću godinu produžila važenje Odluke o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije za domaćinstva i stimulaciji energetske efikasnosti, te time omogućila subvencije na ime računa za struju za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Nastavak 91. sjednice zakazan je za ponedjeljak, 16. decembra.

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook