FOTO/ ULAZ JE BESPLATAN

U sarajevskoj galeriji 'Collegium artisticum' otvoren 9. Zimski salon knjige koji traje do 24. decembra

Arhiva11.12.13, 15:15h

Ove godine bit će predstavljeno oko 150 novih knjiga bh. izdavača, a na 62 štanda izlaže više od 200 izdavača iz BiH i regiona

Zimski sajam knjige u Sarajevu 2013/Foto: Anadolija

Foto: Anadolija

U Sarajevu je danas otvoren 9. Zimski salon knjige koji će do 24. decembra posjetiteljima ponuditi niz sadržaja, ali i knjige po znatno povoljnijim cijenama, javlja Anadolu Agency (AA).

Zimski salon knjige, koji se održava u Gradskoj galeriji "Collegium artisticum", prema riječima organizatotra TKD "Šahinpašić", obogatit će prednovogodišnju i prazničnu ponudu šarolikim svijetom knjiga, ali i nizom novih naslova.

Zamjenik direktora TKD "Šahinpašić" Ajdin Šahipašić kazao je da je ponuda na ovogodišnjem salonu najraznovrsnija do sada zbog toga što izdavači iz BiH i regiona nude najviše naslova.

“Ove godine, otprilike oko 150 novih knjiga bh. izdavača se predstavlja na Zimskom salonu”, kazao je Šahinpašić i dodao da će akcent ovogodišnjeg salona biti na prodaji, iako će biti organizirano i nekoliko pratećih manifestacija.

Zimski sajam knjige u Sarajevu 2013/Foto: Anadolija

Prema njegovim riječima, TKD "Šahinpašić" ponudit će posjetiocima oko 40 novih knjiga, a ove godine imaju i najbogatiji dječiji program.

Na 62 štanda predstavit će se više od 200 izdavača, pretežno iz BiH, ali i Srbije i Hrvatske.

Ranko Samardžić iz izdavačke kuće "Laguna" iz Beograda jedan je od učesnika ovogodišnjeg zimskog salona knjige. Kako kaže, ova izdavačka kuća već niz godina učestvuje na ovoj manifestaciji.

Habiba Alijagić je bila jedan od prvih posjetitelja salona i dobitnica je jedne od knjiga koje je osoigurao organizator.

“Svake godine dolazim na salon. Suprug  i ja svakog mjeseca pročitamo po jednu knjigu”, kazala je Alijagić.

“Kad bi ovakvih događaja bilo češće, bilo bi još bolje. To je nešto super za ovaj grad, da se ljudima približi knjiga i čitanje”, kazala je jedna od prvih posjetiteljica salona Edina Husić.

Organizator ovogdišnjeg Zimskog salona knjige najavio je i brojne popuste za posjetioce - na strana izdanja oni će iznositi 25 posto, a 35 posto na izdanja TKD "Šahinpašić".

Ulaz na Zimski salon knjige je besplatan.

Zimski sajam knjige u Sarajevu 2013/Foto: Anadolija

(Anadolija/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook