NANESENA VELIKA ŠTETA BH. GRAĐANIMA

Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu zbog slučaja 'Sejdić - Finci' i gubitka novca iz IPA fondova!

Arhiva11.12.13, 09:27h

Nesprovođenje ove odluke, dovelo je do obustave sredstava iz IPA fondova u iznosu od 45 miliona eura, čime je nanesena velika šteta svim građanima Bosne i Hercegovine i zbog čega je izazvana ogorčenost građana naše zemlje kao i međunarodne zajednice - ističe se u saopćenju Tužiteljstva BiH

Sud BiH nova

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine  pokrenulo je istragu zbog neimplementacije odluke "Sejdić-Finci“ Europskog suda za ljudska prava.

- Nesprovođenje ove odluke, dovelo je do obustave sredstava iz IPA fondova u iznosu od 45 miliona eura, čime je nanesena velika šteta svim građanima Bosne i Hercegovine i zbog čega je izazvana ogorčenost građana naše zemlje kao i međunarodne zajednice - ističe se u saopćenju Tužiteljstva BiH.

U Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, donesena je naredba o provođenju istrage protiv nepoznatog počinitelja i već se provode određene istražne aktivnosti i prikupljanje dokaza.

Postupajući tužitelj u predmetu je Oleg Čavka, tužitelj Tužiteljstva BiH.

- Neimplementacija odluke Europskog suda za ljudska prava, nanosi nemjerljivu štetu europskom putu Bosne i Hercegovine, spriječava priliv sredstava iz fondova Europske unije, kao i realizaciju projekata predpristupne pomoći Europske unije našoj zemlji. Tužiteljstvo BiH, nastavlja aktivnosti u interesu građana Bosne i Hercegovine i europskog puta naše zemlje - kaže se u saopćenju Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook