BRITANSKI MEDIJI

Edin Džeko mora ići iz Cityja, čak ni golove ne slavi!

Arhiva11.12.13, 09:05h

I dok je Nasri sebi uspio osigurati mjesto u prvih jedanaest, Džeko je i dalje nezainteresiran i lijen, smatra Pollard i hvali Nasrija

Edin Džeko nova

“Vjerovalo se da će za trenerom Robertom Mancijem Manchester City napustiti i Edin Džeko, te Samir Nasri. No, Džeko nije uspio dogovoriti transfer, a Nasrija niko nije htio”, piše novinar Rob Pollard za “Mirror”, prenosi Sport.ba.

“Dobili su dozvolu za ostanak na Etihadu, ali su znali da je ova sezona njihova posljednja šansa da vrate naklonost navijača Cityja. I dok je Nasri sebi uspio osigurati mjesto u prvih jedanaest, Džeko je i dalje nezainteresiran i lijen”, smatra Pollard i hvali Nasrija.

“Od nogometaša koji nije mogao diktirati igru Cityja, Nasri je postao pravo otkriće, te se vratio u velikom stilu.”

Džeko je druga priča…

“Problemi od prošle sezone ga i dalje prate. Osjećaj ga često iznevjeri, igra Cityja mu ne odgovara, a na travnjaku djeluje nezainteresirano. Čak niti gol protiv Plzena nije proslavio”, piše Pollard i zaključuje:

“Džeko će uvijek zabijati golove, ali ti golovi maskiraju njegovu užasnu igru. Odlazak u klub čiji stil igre mu više odgovara je u najboljem interesu i Džeke i Cityja.”

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook