VIDEO/ NIJEMCIMA SE OVO NIJE GODINAMA DOGODILO

City Edina Džeke šokirao Bayern i prvi put u historiji se plasirao u osminu finala lige prvaka

Arhiva11.12.13, 08:57h

Nogometaši Manchester Cityja savladali su aktualnog europskog prvaka Bayern 3:2 na njegovoj Allianz Areni u posljednjem, 6. kolu skupine D Lige prvaka

mandžukić u šokuNogometaši Manchester Cityja savladali su aktualnog europskog prvaka Bayern 3:2 na njegovoj Allianz Areni u posljednjem, 6. kolu skupine D Lige prvaka.

Nanijeli su tako bavarskom sastavu prvi ovosezonski poraz u natjecanju, revanširavši im se za poraz na Etihadu. Usprkos porazu, Bayern je zbog bolje gol-razlike izborio osminu finala kao prvoplasirana momčad u skupini.

Bayern je sjajno otvorio utakmicu i već nakon 12 minuta na semaforu je bilo 2:0 za domaćine nakon golova Thomasa Müllera i Marija Götzea. Za potonji je gol Götzeu, koji je postigao s ruba peterca, asistirao hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić.

Na 2:1 smanjio je u 28. minuti David Silva također s ruba peterca nakon dodavanja glavom Jamesa Milnera. S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku je City uspio preokrenuti u svega tri minute. U 59. minuti Dante je u kaznenom prostoru oborio Milnera, a siguran izvođač s bijele točke bio je Aleksandar Kolarov, dok je u 62. minuti sam Milner poentirao nakon dodavanja Jesusa Navasa.

Naš Edin Džeko odigrao je 88. minuta za City.

U drugoj utakmici skupine Viktoria Plzen je savladala CSKA na domaćem travnjaku 2:1 golom Tomasa Wagnera u posljednjoj minuti i tako je izborila nastavak europskog natjecanja u Europa ligi zbog boljeg međusobnog omjera, odnosno gola više u gostima (u prvoj je međusobnoj utakmici CSKA slavio u Moskvi 3:2.

Iz skupine C od ranije je plasman u osminu finala kao prvoplasirana momčad izborio PSG, dok je drugi putnik u osminu finala grčki prvak Olympiacos koji je s 3:1 na domaćem travnjaku savladao Anderlecht. Bila je to utakmica u kojoj su domaćinima dosuđena čak tri jedanaesterca od kojih je tek jedan realiziran, onaj Alejandra Domingueza u petoj minuti sudačke nadoknade, a u kojoj su gostima isključena čak trojica igrača. Kako je Olympiacos dobio, malo je Benfici značila domaća 2:1 pobjeda nad PSG-om izborena golom Nicolasa Gaitana iz 58. minute.

Manchester United savladao je Šahtar i tako potvrdio prvo mjesto u A grupi Lige prvaka. Jedini gol na Old Traffordu postigao je Jones u 67. minutu.

Bayer Leverkusen našeg Emira Spahića u istoj grupi je kao gost savladao Sociedad, također minimalnim rezultatom, a strijelac je bio Toprak u 49. minutu. Njemački tim, za koji je kapiten Zmajeva igrao cijeli susret, time je izborio drugo mjesto i osminu finala Lige prvaka. United je osvojio 14, Bayer 10, Šahtar sa 8 ide u Ligu Evrope, dok je Sociedad posljednji sa jednim bodom.

U šestom kolu B grupe Real Madrid je pobijedio na gostovanju u Kopehagenu i bez poraza završio takmičenje po grupama. Strijelci za Real večeras su bili Modrić i Ronaldo. Susret Galatasaraya i Juventusa je odgođen zbog snijega. Real je sigurno prvi u grupi sa 16 bodova, Galata i Juventus će odlučiti o drugom mjestu, Kopenhagen je posljednji sa 4 boda.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook