POPUT DVA TINEJDŽERA

Šta su ovo Obama i danska premijerka radili tokom komemoracije Mandeli?!

Arhiva10.12.13, 21:23h

Na Tviteru se pojavilo više fotografija na kojoj je Obama nasmijan i veseo dok se na komemoraciji slika i razgovara sa premijerkom Danske, dok pored sjedi njegova supruga Michelle koja, kako ocjenjuju mediji, očigledno, po izrazu lica, ne odobrava takvo ponašanje

obama i danska premijerkaNa Tviteru se pojavilo više fotografija na kojoj je Obama nasmijan i veseo dok se na komemoraciji slika i razgovara sa premijerkom Danske, dok pored sjedi njegova supruga Michelle koja, kako ocjenjuju mediji, očigledno, po izrazu lica, ne odobrava takvo ponašanje.

"To su svjetski lideri, a ne gomila tinejdžera koji se kikoću. Zar nisu mogli da sačekaju prije nego što počnu da se glupiraju naokolo", pita britanski Independent.

Sličan stav iznose i mnogi na Tviteru, od toga da Mandelin posljednji ispračaj svakako nije mjesto za slikanje "selfija", do ocjene da slijedi "sapunska opera kod kuće" zbog Obaminog slikanja sa plavokosom premijerkom Danske.

"Selfi" je skoro ustanovljeni izraz za fotografiju napravljenu mobilnim telefonom ili veb kamerom, kada osoba slika samu sebe i fotografiju postavi na društvene mreže.

List New York Dailly News navodi da se na slikama očigledno vidi da Michelle Obama ne odobrava takvo ponašanje svog supruga tokom komemorativnog ispraćaja velikog borca za prava crnaca u Africi, i ocjenjuje da se samo ona ponašala "svečano", kako dolikuje tom trenutku.

Guardian piše da "ma koliko oni bili poznati", nisu uspjeli da odole da naprave “selfi” fotografiju na komemoraciji.

 

(b92/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook