JEZIVIJE NE MOŽE

Kakve su sve strahote djeca ispričala o svojim imaginarnim prijateljima

Arhiva10.12.13, 21:03h

Nije nepoznanica da mnoga djeca u raznim periodima svoga djetinjstva imaju izmišljene prijatelje

jezivoNije nepoznanica da mnoga djeca u raznim periodima svoga djetinjstva imaju izmišljene prijatelje.

Ta je tema obrađena u mnogim filmovima i knjigama, ali u popularnoj kulturi najčešće je obrađivana u kontekstu usamljenosti, vršnjaka koje klinci zamišljaju kako bi se s nekime mogli igrati. Ali, na Redditu u kojoj roditelji pišu stvarne ispovijesti o tome što su sve čuli od djece u takvim situacijama. Neke od tih priča toliko su jezive i nevjerojatne da će vas žmarci proći ako samo pokušate zamisliti neku od njih.

Najjezivije od njih na jednom je mjestu sakupio BuzzFeed, a neke idu ovako: "Moj mi sin od treće godine priča priču o "jezivom čovjeku" koji živi u sobi moje mame i tate. Uvijek to spomene nakon što dođe od njih. Jednom sam pogriješila i pitala ga kako izgleda. On je rekao: 'Oh, on nema lice'".

"Kad je moja kći imala tri godine imala je izmišljenu prijateljicu Kelly koja je živjela u njezinu ormaru. Kelly je sjedila u malenom stolcu za ljuljanje dok je ona spavala, igrala se s njom i tako dalje. Tipične priče o imaginarnom prijatelju. Ali, dvije godine nakon toga moja supruga i ja gledali smo novi Amityville (s Ryanom Reynoldsom) i naša je kći ušla u prostoriju upravo u trenutku kad su se mrtvoj djevojčici zacrnile oči. Nije izgledala nimalo uznemireno kad je rekla: 'Ona izgleda kao Kelly'. 'Koja Kelly?', pitali smo je. 'Znate, mrtva cura koja je živjela u mojem ormaru".

"Moja mi je kći običavala pričati o čovjeku koji svaku večer dolazi u njezinu sobu i ispisuje znak križa na njezinu čelu. Mislila sam da je u pitanju samo san. A onda je moja svekrva jedan dan poslala obiteljske fotke. Moja je kći pogledala ravno u fotku na kojoj je bio pokojni otac mog supruga (koji je u tom trenutku bio mrtav 16 godina) i rekla: 'To je čovjek koji dolazi u moju sobu po noći!'. Suprug mi je kasnije rekao da je njegov otac često ispisivao znak križa na njegovu čelu kad je bio mali".

"Kad je moj brat bio mali ponašao se kao da s njim stalno razgovaraju anđeli. Jednog dana mama ga je čula kako govori: 'Ne mogu ga ubiti! On mi je jedini tata!".

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook