ČOVJEK KOJI JE S BAYERNOM OSVOJIO SVE ŠTO JE MOGAO

Salihamidžić: BiH igra izvanredno i može proći grupu u Brazilu!

Arhiva10.12.13, 18:10h

Hasan Salihamidžić s Bayernom je osvojio sve, sve osim Svjetskog klupskog prvenstva budući da je finale u Tokiju 2001. godine propustio zbog ozljede

Hasan Salihamidžić nova/ Foto: AAHasan Salihamidžić s Bayernom je osvojio sve, sve osim Svjetskog klupskog prvenstva budući da je finale u Tokiju 2001. godine propustio zbog ozljede.

"Užasno je što se ne mogu nazvati svjetskim klupskim prvakom", rekao je "Braco" za službenu stranicu FIFA-e.

Kako bi njegov Bayern iz 2001. godine izgledao protiv Bayerna koji je prošle sezone osvojio Ligu prvaka?

"Tu bih utakmicu volio vidjeti. Danas Bayern igra nevjerojatno dobar nogomet i ruši rekord za rekordom. Igrači koji igraju danas za Bayern su sigurno nogometno bolji od nas iako smo i mi imali vrhunske igrače poput Giovanea Elbera i Mehmeta Scholla", rekao je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i prokomentirao rast Bayerna.

"Bayern je postao globalni brand i svakim danom je sve veći. To nije bio slučaj 2001. godine. Bayern postaje velikan iako je još uvijek iza Barcelone i Reala."

"Volio bih igrati s Riberyjem"

S kojim igračima iz današnjeg Bayerna bi volio igrati?

"Zapravo igrao sam s dosta njih - Bastianom Schweinsteigerom, Philippom Lahmom, Claudiom Pizarrom, Danielom van Buytenom, te u Wolfsburgu s Mariom Mandžukićem. Ipak, sjajno bi bilo imati u svojoj momčadi Francka Riberyja."

Bosna i Hercegovina će sljedeće godine debitirati na Svjetskom prvenstvu, a nastup na tom natjecanju će "Braci" ostati neostvarena želja...

"Nevjerojatan uspjeh, to smo pokušavali ostvariti još od rata. Propustili smo dva velika natjecanja, iako smo bili blizu - Svjetsko prvenstvo 2010. godine i Europsko 2012. Oduševljeni smo, moja nacija je u krizi, a ovaj uspjeh donosi nam optimizam."

"BiH je igra izvanredno i može proći skupinu"

Odlučujući gol u Litvi za plasman u Brazil postigao je Vedad Ibišević...

"Ibišević je važan član momčadi, bio sam presretan zbog njega kad je zabio taj gol. Inače, naša momčad je sastavljena od dobrih igrača predvođenih Edinom Džekom, Zvjezdanom Misimovićem, Miralemom Pjanićem, Emirom Spahićem i Ibiševićem. Svi oni igraju u velikim klubovima i odlično se slažu, što je najvažnije", izjavio je Salihamidžić i prokomentirao šanse BiH na Svjetskom prvenstvu koja će igrati u skupini s Argentinom, Nigerijom i Iranom.

"Ne znam, zaista nemam ideju kako ćemo proći u Brazilu budući da nemamo iskustva na velikim natjecanjima. Momčad igra izvanredan nogomet i doživjela je samo jedan poraz u kvalifikacijama. Ako nastavimo tako igrati možemo proći skupinu, a to bi bio ogroman uspjeh."

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook