FOTO/ 'GORICA' ZA NESPORAN ROMSKI TALENAT

'Sa So Mange Brega' u Sarajevu pokrenuo jedinstven edukativni projekat - fondaciju za pomoć muzičkom obrazovanju Roma!

Arhiva09.12.13, 16:52h

Goran Bregović osnovao u Sarajevu fondaciju za pomoć muzičkom obrazovanju Roma, a na današnjoj press konferenciji prezentiran je ovaj jedinstveni projekat u svijetu

Goran Bregović osnovao Fondaciju GoricaFoto: Depo Portal

Goran Bregović danas je u velikoj sali Bosanskog Kulturnog Centra (BKC) u Sarajevu, organizovala konferenciju za medije povodom osnivanja fondacije "Gorica".

Na konferenciji je prezentiran jedinstven edukativni projekat u svijetu, čija je svrha, da se podstaknu i pomognu mladi ljudi romske nacionalnosti u BiH, koji imaju talenat i želju, a nemaju mogućnosti da se muzički obrazuju.

Poznavajući realnost društva uopće, uz nesporan muzički talenat, primjenom novostečenog znanja i obrazovanja dobit ćemo generacije mladih Roma, muzičkih stručnjaka potrebnih našoj zajednici. Paralelno s tim, kroz program Fondacije omogučit će se Romima da spoznaju sebe i svoju ulogu u društvu, lociraju probleme sa kojima se susreću i uz našu podršku pronađu mogučnosti u njihovom rješavanju, rekli su iz Fondacije Gorica.

Također, bilo je riječi i o koncertnoj promociji Fondacije pod nazivom „Sa So Mange-Veče donatora“, koja će se održati 19. decembra ove godine u olimpijskoj dvorani J.A.Samaranch-Zetra u Sarajevu.

Ovom prigodom svećano potpisane pristupnice u Senat Fondacije. Senat je savjetodavno tijelo sastavljeno od uglednih ličnosti društvenog života u BiH.

Senat će povremenim davanjem mišljenja, predstavljati značajan korektivni faktor u radu Fondacije.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av/ Foto:Nina Novaković)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook