SVAKOJ VLADI POŽELJAN

Vučić donirao Kusturici 100.000 eura za Andrićgrad

Arhiva09.12.13, 14:03h

Kusturica je najavio da će 2014. u Andrićgradu biti otvoren Fakultet lijepih umjetnosti, s katedrama za film i teatar

emEmir Kusturica tri prstaKusturica je najavio da će 2014. u Andrićgradu biti otvoren Fakultet lijepih umjetnosti, s katedrama za film i teatar.

Predjsednik vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić jučer je Emiru Kusturici uručio 100.000 eura za dovršetak gradnje studentskog doma uz umjetnički fakultet u Andrićgradu, kojeg Kusturica gradi pored Višegrada u BiH. Novac je prikupljen od članstva stranke a ne iz proračuna, ističu u SNS-u.

Beogradske Večernje novosti citiraju Emira Kusturicu koji kaže da sada znaju da je "Vučić prijatelj koji pomaže", a to posebno cijene u vremenu opće financijske krize. "Raduje spoznaja da je donji prag konsenzusa o našim duhovnim vrijednostima ipak moguće ostvariti u RS i Srbiji, izvan dnevnopolitičkih potreba", rekao je Kusturica. Naime, Andrićgrad je projekt koji je pokrenuo u suradnji s predsjednikom RS Miloradom Dodikom, koji je na izborima podržavao svog starog saveznika, Borisa Tadića i Demokratsku stranku.

Kusturica je najavio da će 2014. u Andrićgradu biti otvoren Fakultet lijepih umjetnosti, s katedrama za film i teatar, gdje će studenti iz cijelog svijeta moći studirati režiju, produkciju, kameru, scenografiju, kostimografiju…Na raspolaganju će im biti dva studentska doma. tri kino dvorane, novo kazalište, veliku knjižnicu.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook