FOTO/ IZRAZILA DIVLJENJE PREMA IMPRESIVNIM OSTVARENJIMA

Ambasadorica Kraljevine Španije u posjeti kolekciji Ars Aevi

Arhiva09.12.13, 13:45h

U razgovoru sa Enverom Hadžiomerspahićem, osnivačem i direktorom Projekta Ars Aevi, ambasadorica Španije je izrazila divljenje i poštovanje prema impresivnim dvodecenijskim ostvarenjima kolektivne saradnje najznačajnijih umjetnika svijeta

 Aurora Mejia, ambasadorica Kraljevine Španije
U dane pred donošenje odluka o sudbini i budućnosti Kolekcije Ars Aevi i o odnosu Sarajeva prema ostvarenjima i ciljevima Projekta Ars Aevi, u posjetu Art Depou Ars Aevi, u Centru Skenderija, u ponedjeljak je došla njena ekselencija Aurora Mejia, ambasadorica Kraljevine Španije.

U razgovoru sa Enverom Hadžiomerspahićem, osnivačem i direktorom Projekta Ars Aevi, ambasadorica Španije je izrazila divljenje i poštovanje prema impresivnim dvodecenijskim ostvarenjima kolektivne saradnje najznačajnijih umjetnika svijeta.

Aurora Mejia, ambasadorica Kraljevine Španije

Potvrdivši osobno uvjerenje da je Kolekcija Ars Aevi jedinstveno blago koje grad Sarajevu pretvara u jedan od najzačajnih kulturnih centara savremene umjetnosti, nj.e. Aurora Mejia je pozvala direktora Ars Aevi da u narednom susretu razmotre oblike moguće saradnje Ars Aevi i ambasade Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook