PRVI BH FILMSKI KANAL OSVAJA TV TRŽIŠTE

Cinema TV u pohodu ka gledaocima širom BiH

Arhiva08.12.13, 17:38h

Od naredne sedmice Cinema TV se može gledati putem kablovskog operatera BHB Cable TV u Tuzli, Lukavcu, Gračanici, Doboj Istoku, Novome Travniku, Jajcu, a u roku od 1O dana i u Brčkom, Sanskom Mostu i Velikoj Kladuši

BHB CABLE TVOvim ugovorom Cinema TV osigurava svoj daljnji put do svojih korisnika. Kao što je poznato, Cinema TV je jedini bh filmski kanal u BiH, te jedina kablovska televizija koja je registirana u ovdašnjem RAK-u i koja emitra svoj program iz BiH. Također, Cinema TV je jedini kablovski kanal u BiH koji poštuje sve zakonske propise u vezi emitiranja programa i marketinga. Naime, bh televizijsko tržište je još uvijek u potpunosti neuređeno i većina kablovskih tv stanica emitira program u BiH bez regulisanih prikazivačkih prava, kao što emitiraju i oglasne poruke potpuno slobodno i bez poštivanja poreskih i drugih propisa u BiH.

Cinema TV, pak, za svoje gledaoce najavljuje nove naslove najvećih svjetskih filmskih kompanija, poput Warner Brosa i Universala, ali i vrhunske naslove evropske produkcije, od klasičnog filma do najnovije produkcije.

Također, Cinema TV će tokom narednih godinu dana emitirati i preko 70 naslova iz regionalne filmske producije (BiH, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija).

Trenutno, Cinema TV u BiH se može pratiti u preko 170.000 domaćinstava, a očekuje se da će do kraja godine biti potpisani i novi ugovori o emitiranju na kablovskim i IPTV operaterima u BiH.

Ukoliko još nemate signal Cinema TV, tražite ga besplatno kod vašeg operatera. (DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook