FATMIR ALISPAHIĆ ODGOVARA

'Srđan Dizdarević, koji se potpisuje kao Helsinški komitet, zloupotrijebio je problem novinarke Dana kako bi oblatio bošnjački narod'

Arhiva08.12.13, 18:08h

Ne postoji nikakva 'bjesomučna kampanja' protiv novinarke 'Dana' Amile Kahrović, tvrdi ALispahić

alispahic05- U povijesti pisane riječi kod nas vjerovatno nije objavljeno besmislenije saopćenje od onog koje šalje Srđan Dizdarević uime tzv. Helsinškog komiteta, u kome se dr. Mustafa Cerić i ja optužujemo za rasizam, ali bez ikakvih konkretnih dokaza - navodi Fatmir Alispahić u odgovoru na jučerašnje saopćenje Helsinškog komiteta za ljudska prava BiH.

- Ne postoji nikakva “bjesomučna kampanja” protiv novinarke "Dana" Amile Kahrović, izuzev što postoji video-klip pod naslovom "Provale novinarke Dana" u kome ova osoba sama sebe diskreditira nevjerovatnim izjavama. Ali, ne možemo dr. Cerić i ja biti odgovorni za besmislice koje ova novinarka izgovara! - ističe Alispahić u odgovoru.

Fatmir Alispahić navodi da je "Srđan Dizdarević, koji se potpisuje kao Helsinški komitet za ljudska prava, zloupotrijebio problem novinarke "Dana" kako bi oblatio bošnjački narod".

U odgovoru na jučerašnje saopćenje Helsinškog komiteta za ljudska prava BiH, Alispahić navodi da Dizdarević u svom saopćenju Bošnjake ne zove Bošnjacima već muslimanima, "svodeći ovaj narod na vjersku skupinu" te da optužuje bošnjački narod za fašizam.

(Fena/md)

VEZANI TEKST: HELSINŠKI KOMITET ZA LJUDSKA PRAVA U BIH TVRDI: Novinarka 'Dana' na meti fašistoidno-rasisitičke propagande Mustafe Cerića i Fatmira Alispahića!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook